Inaintea ultimei partide in sistem clasic, scorul in confruntarea dintre Andrei Istratescu si Anatoli Karpov a devenit egal: 1,5 – 1,5.

In cea de-a treia partida, marele maestru roman a profitat de avantajul pieselor albe, iar Karpov, intrat si in criza de timp, a trebuit sa se recunoasca invins dupa mutarea a 74-a. A fost o victorie istorica a lui Istratescu, in fata sahistului care a fost, timp de 15 ani, campion mondial si care detine recordul turneelor castigate in intreaga cariera.

LICITATIE

Dupa cum se stie, tabla de joc pe care se desfasoara meciul Karpov - Istratescu a fost scoasa la licitatie, suma obtinuta in acest mod urmand a fi donata unui club de sah pentru copii. Licitatia, desfasurata pe site-ul www.okazii.ro, a inceput la 18 martie, in ajunul sosirii in Romania a lui Anatoly Karpov, pretul de pornire fiind de 1 milion de lei. Pe langa faptul ca a gazduit meciul anului in Romania, tabla de joc este una speciala, deoarece este dotata cu senzori care permit urmarirea partidei in timp real pe Internet. Pasionatii si colectionarii mai pot face oferte pe site-ul respectiv pana la 1 aprilie, ora 16:42, data inchiderii licitatiei. Pana ieri se inregistrasera deja 75 de oferte, suma licitata ajungand la 19.347.591 de lei.

PROGRAM

Considerat drept cel mai important eveniment sahistic care a avut loc vreodata in tara noastra, confruntarea dintre Karpov si Istratescu a avut ieri o zi de pauza. Meciul se va relua astazi, de la ora 14:00, cu ultima partida in sistem clasic. Fara indoiala, Karpov va incerca sa se impuna, la fel ca si in ziua a doua, cand sahistul rus a mutat tot cu piesele albe. Vineri si sambata se vor desfasura cate doua partide de sah rapid, programate de la orele 14:00 si 16:00. Toate intalnirile se vor desfasura in sala Transilvania a Hotelului Crowne Plaza.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.