Presedintele FRF, Mircea Sandu, a cerut o ancheta privind modul cum au disparut de la vanzare 5.150 de bilete pentru meciul de sambata, cu Olanda.

Scuze la acuze!

Presedintele Federatiei Romane de Fotbal sustine ca a anuntat organele abilitate pentru a se demara o ancheta in privinta disparitiei biletelor la meciul de sambata, cu Olanda. Mii de oameni au sperat si ieri ca se vor mai pune in vanzare bilete pentru meciul cu Olanda, insa totul a fost in zadar. Dupa ce a fost acuzat ca si-a batut joc de fani prin proasta organizare, presedintele FRF, Mircea Sandu, a explicat ieri situatia.

BISNITA

Oficialul a anuntat ca, la cererea sa, politia va demara o ancheta: "Avem pozele tuturor casierilor si vor trebui sa dea socoteala daca au vandul bilete pe sub mana. Este sigur ca s-au dat bilete la suprapret, mai corect spus, s-a facut bisnita, iar in aceasta situatie cineva si-a insusit foloase necuvenite". Mircea Sandu a mai precizat ca a primit foarte multe cereri din partea unor persoane importante.

IMPARTIRE

Stadionul Giulesti are o capacitate de 19.000 de locuri, din care 10% nu vor fi ocupate, conform circularelor UEFA, ramanand un total de 17.100 de locuri. Biletele au fost impartite astfel: 1.900 federatiei olandeze, 7.550 in Bucuresti si 7.650 sponsorilor, FIFA, parteneri FRF si provincie. Celelalte 200 au fost vandute VIP-urilor, la pretul de doua milioane de lei bucata. Presedintele FRF a mai adaugat si faptul ca, la solicitarea sa, a impartit mai multe tichete la stadionul Giulesti, argumentand: "Cu Germania, peluzele au fost pline de suporteri ai Rapidului. Era normal sa le dau lor mai multe. Au primit gratuit 550, doar sunt gazde". In schimb, galeriile rivale, Steaua si Dinamo, au primit cate 50 de bilete gratuite, in timp ce suporterii lui "U" Craiova, Poli AEK si Farul au primit doar cate 25 de tichete.

"TRICOLORI"

In cantonamentul de la Saftica, Victor Piturca nu se confrunta cu probleme de efectiv. Programul impus de selectioner e foarte sever, jucatorii fiind "consemnati" in minihotel. "Ii simt foarte motivati, iar daca vor pune pe teren ceea ce se discuta la antrenament, va fi bine. Important e sa castigam meciul. Avem si un avantaj fata de anul trecut, prin revenirile unor jucatori ca Radoi, Chivu, Contra sau chiar Rat, dar si prin experienta adusa de Adrian Ilie sau de Dorinel Munteanu", a declarat Nasu’.

ATUUL VAN BOMMEL

Van Basten intentioneaza sa-l foloseasca titular in partida de sambata pe mijlocasul Mark van Bommel. "Sansele ca el sa joace din primul minut sunt foarte mari. Se afla intr-o forma foarte buna si este foarte motivat", a spus selectionerul olandez. Van Basten este convis ca jucatorul lui Eindhoven, autor al unui hat-trick in derby-ul cu Ajax, poate avea un rol decisiv si in partida cu Romania. Van Bommel si Phillip Cocu nu s-au pregatit alaturi de coechipierii lor la primul antrenament al "portocalelor" la baza de la Noordwijk, ei fiind menajati in urma unor contuzii suferite in meciurile de campionat. Cotidianul olandez De Telegraaf a prezentat si echipa probabila a Olandei pentru meciul de la Bucuresti: van der Sar - Kromkamp, Boulahrouz, Mathijsen, van Bronckhorst - van Bommel, Landzaat, Cocu - Robben, Kuijt, van Nistelrooy.

STADION

Presedintele FRF a recunoscut faptul ca organizarea unui meci pe teren propriu reprezinta o adevarata corvoada si a cerut scuze suporterilor: "Cea mai mare nenorocire pentru federatie e cand trebuie sa organizeze un meci acasa. Mai multe voci mi-au spus ca in luna mai "Lia Manoliu" va fi gata. Pai mai am eu incredere, stiu daca va fi gata? Trebuie sa ma organizez dinainte si cu ce am. Despre suporteri, stiu ca au stat de la 5 dimineata la coada. Nu pot decat sa le cer scuze, dar astea sunt conditiile. Mai mult nu am putut face".


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.