* Gigi Becali, optimist: "Steaua nu poate sa piarda in fata turcilor in postul Craciunului" * Organizatorii estimeaza ca peste 5.000 de turci vor fi prezenti pe Stadionul Ghencea pentru a o incuraja pe Besiktas * "Daca voi marca, voi dedica golul suporterilor rapidisti", a declarat mijlocasul roman al turcilor, Daniel Pancu * Meciul va fi transmis in direct de TVR 1 de la ora 20.15

Steaua isi joaca in aceasta seara, in compania lui Besiktas Istanbul, sansa de a accede in primavara europeana a Cupei UEFA. Cu o zestre de trei puncte, dupa victoria din primul meci cu Standard Liege, "ros-albastrii" sunt constienti ca un succes in meciul cu turcii ii va propulsa in fazele superioare ale competitiei. Fara Paraschiv si Florentin Dumitru, accidentati, si Nicolae Dica, suspendat, stelistii isi leaga sperantele de terenul propriu si de aportul publicului din Ghencea.

De altfel, presedintele Stelei, Mihai Stoica, a declarat ca Steaua porneste cu sansa a doua in meciul contra lui Besiktas, singura salvare a "ros-albastrilor" fiind de a juca cu determinarea aratata in meciul cu Standard. In schimb, patronul ros-albastrilor, Gigi Becali, este foarte linistit inaintea meciului. Ieri, principala grija a lui Becali erau alegerile de peste cateva zile, pentru care a cheltuit, conform spuselor sale, peste 3 milioane de dolari in ultimul an. In privinta meciului, cel ce se considera candva urmasul lui Mihai Viteazul ne-a declarat: "Am sa-i bat pe turci de am sa-i usuc.

Steaua nu poate sa piarda in fata turcilor in postul Craciunului. Ma bazez pe asta!" Tehnicianul lui Besiktas, Vicente del Bosque, a pregatit meciul de la Bucuresti vizionand cinci casete cu jocurile stelistilor. "Trebuie sa privim toate meciurile ca pe niste finale daca vrem sa ajungem in ultimul act al Cupei UEFA", a spus spaniolul, care, pentru un moment, si-a confundat viitoarea adversara cu rivalii de la Dinamo Bucuresti. "Nu mi-este frica de un jucator anume de la Steaua, ci de intreaga echipa. Mie mi-ar placea sa se califice impreuna si Besiktas, si Steaua", a continuat Del Bosque.

Suporterii turci si-au facut incalzirea pe aeroportul "Henri Coanda", unde mai multe zeci de fani ai "vulturilor", impreuna cu cativa suporteri rapidisti le-au facut o primire calduroasa "alb-negrilor". "Besiktas, esti totul pentru noi" si "Mereu, peste tot, cea mai mare este Besiktas", se putea citi pe bannerele fluturate de fanii turci. Principalul vizat atat de turci, cat si de romani a fost internationalul roman Daniel Pancu. Fostul rapidist s-a declarat incantat de atmosfera pe care turcii o vor face pe stadionul din Ghencea. "Steaua este favorita numai la palmares.

Daca luam in calcul valoarea si conditiile, noi suntem superiori. Am fi foarte multumiti cu o victorie in acest meci. Eu am facut doar patru antrenamente in ultima perioada si nu stiu daca voi juca de la inceput. Cred totusi ca Besiktas este favorita in aceasta intalnire. Nu mai trebuie sa spun cum voi fi primit in Ghencea. Tin sa le multumesc jucatorilor giulesteni pentru ca sunt alaturi de mine, iar daca voi inscrie, voi dedica golul suporterilor Rapidului", a spus Pancu. Coechipierul sau, Ahmet Ildirim, nu se gandeste la un alt rezultat decat la victorie: "Va fi dificil, dar sper sa obtinem o victorie. Noi am venit aici ca sa invingem.

Stiu ca Steaua este o echipa foarte buna si Pancu ne-a dat multe indicii despre romani". Turcii nu vor putea conta in meciul de la Bucuresti pe serviciile lui Ronaldo Guiaro, Kaan Dobra si Serdar. Site-ul UEFA considera grupa B, din care face parte si Steaua, drept cea mai stransa, in care patru echipe, Besiktas, Steaua, Athletic Bilbao si Parma, se afla la egalitate de puncte, cate trei. Chiar daca stelistii mizeaza pe aportul propriilor suporteri, si Besiktas va conta pe sustinerea a aproximativ 5.000 de fani turci. Cea mai mare parte a acestora sunt stabiliti in Romania, doar 1.000 urmand sa faca deplasarea de la Istanbul. Pentru a preintampina ciocnirile dintre suporterii celor doua tabere, masurile de securitate la meci vor fi asigurate de 1.000 de jandarmi.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.