Sport 16 August 2007 16:52
Forul european a anuntat ieri ca va analiza incidentele petrecute la partida dintre Lazio si Dinamo, si ca va lua masuri drastice in cazul in care se va dovedi ca au existat scandari rasiste.

"Vom astepta raportul arbitrului si al observatorului si dupa aceea vom decide daca vom incepe o procedura disiplinara. Daca incidentele dintre suporteri s-au petrecut in afara stadionului, atunci, din pacate, este problema politiei si a autoritatilor. Dar daca se va confirma faptul ca inaintea partidei au existat scandari rasiste, atunci se stie ca noi suntem decisi sa aplicam toleranta zero", a declarat un purtator de cuvant al UEFA, citat de NewsIn.

"UEFA a avertizat cluburile ca vor fi excluse din competitiile europene in cazul incidentelor rasiste si le-a transmis arbitrilor sa opreasca imediat meciurile in cazul scandarilor de acest fel. Lazio a fost pedepsita de trei ori din cauza violentelor sau a rasismului, clubul roman fiind chiar nevoit sa joace un meci fara spectatoti in Cupa UEFA in 2004. Nu este doar problema UEFA sa rezolve astfel de cazuri, este nevoie de implicarea autoritatilor din toate tarile unde sunt astfel de incidente", a mai declarat oficialul UEFA.

Cinci suporteri romani au suferit rani in urma ciocnirilor cu fanii gazda, in vreme ce la intrarea pe teren a fotbalistilor dinamovisti, o parte a galeriei laziale din Peluza Nord a strigat scandari rasiste la adresa lui George Blay, actiune condamnata dur de restul spectatorilor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.