Sport 9 August 2007 00:48
Steaua a invins greu pe Zaglebie Lubin, scor 2-1, si merge in ultimul tur preliminar dinaintea grupelor UEFA Champions League, unde va infrunta pe Bate Borisov

Steaua nu a obtinut aseara o victorie facila in fata polonezilor de la Zaglebie Lubin. S-a chinuit, a tremurat in mijlocul lui august timp de 80 de minute, pana la golul izbavitor al lui Zaharia. Declaratiile prudente dinaintea meciului, venite atat din partea lui Gica Hagi, cat mai ales si mai surprinzator, din partea lui Gigi Becali, au avut acoperire pe teren, fiindca ros-albastrii au evoluat extrem de rezervat in fata unui adversar care a vrut mult, dar a putut putin. Cu doi inchizatori in fata apararii, Lovin si Ovidiu Petre, ambii nu prea prieteni cu mingea, Stelei i-a lipsit mult creativitatea, iar Dica si Neaga s-au zbatut in van in avanposturi. Aplauzele le-a cules Banel Nicolita, care a facut din nou maratonul in 80 de minute cat a jucat, chiar daca realizarile au fost putine, chiar si golul venind din intamplare.

Hagi ramane in grafic, cu un nou meci castigat la limita, dar castigat, si cu obiectivul, calificarea in turul al treilea preliminar al Ligii Campionilor, atins. "Regele" a avut si primele probleme cu fanii, certandu-se cu cativa de la tribuna I dupa ce acestia l-au apostrofat pe Ovidiu Petre. "Lasati-l in pace, ca se pierde, nu mai strigati la el!", le-a cerut Hagi fanilor. Dupa golul de 2-1, antrenorul Stelei si-a primit si el portia de ovatii, suporterii respectand astfel pactul cu Hagi de dinaintea meciului, de a incuraja echipa de la inceput pana la sfarsit, fara sa scandeze impotriva nimanui din club. Tot asa cum au promis, suporterii l-au ignorat pe patronul Gigi Becali, cu care se afla in razboi de mai multe luni, iar acesta era multumit la final. "Au fost extraodinari, s-ar putea sa ne impacam, desi eu n-am avut niciodata nimic cu ei", a spus Becali. Revenind la meci, Steaua s-a urnit greu si s-a multumit sa se apere in debutul intalnirii, chiar daca polonezii, prin cateva executii modeste, nu dadeau impresia ca pot pune in real pericol poarta lui Zapata. Arboleda a trimis in bara in minutul 29, la prima mare ocazie a meciului, iar in faza imediat urmatoare, acelasi fundas l-a impins usor pe compatriotul sau din poarta Stelei, acesta a scapat mingea centrata, iar Stasiak a punctat din trei metri. Ghencea a inghetat, ros-albastrii au incercat sa iasa la atac, dar pasele s-au legat greu.

A venit golul norocos al lui Nicolita, dintr-o lovitura libera pe care nu a reusit sa o devieze Ovidiu Petre, iar Steaua a intrat mai linistita la pauza. Partea a doua a avut cateva momente importante, in primul rand sutul lui Golinski scos extraordinar de Zapata, apoi bara lui Neaga, aflat la capatul singurei sale combinatii reusite cu Dica. Tensiunea fantastica din ultimele minute a fost risipita de salvatorul Zaharia, care nu a avut nevoie decat de un minut de la intrarea pe teren pana la primul sau gol intr-un meci oficial pentru Steaua. Sutul lui Ov. Petre a fost respins in fata de Vaklavic, iar instinctul de atacant de careu al ex-bistriteanului si-a spus cuvantul. Polonezii au mai atacat pana la final, dar fara prea multa convingere, iar Steaua si-a trecut in cont o victorie si o calificare. "Gata, acum le dau jucatorilor banii pentru calificare. Cate 150.000 de dolari de om, ca n-am nici o emotie ca nu trecem de Bate Borisov. Mi-a fost frica la 1-0, dar la 1-1 mi-am pus baza in Dumnezeu. Zaharia si Zapata si-au scos banii pe care i-am platit pe ei inca din seara asta, golul polonezilor nu conteaza, portarul a scos sutul ala decisiv", a comentat la final Gigi Becali. Steaua va intalni in turul al treilea pe Bate Borisov, 1-1 ieri cu Hafnarfjodur, dupa 3-1 in deplasare, prima mansa pe 14/15 august, in deplasare, returul pe 28/29 august in Ghencea.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.