Sport 18 Iulie 2007 16:25
Patronul stelist Gigi Becali a declarat, intr-o conferinta de presa sustinuta astazi, ca formatia din Ghencea va transfera un mijlocas coordonator si un atacant "asa cum Steaua nu a mai avut de 20 de ani", pe care i-a selectat personal din mai multe propuneri.

"Am ales un conducator de joc si un varf. Am vazut mai multe casete cu jucatori, pe care mi le-au aratat Hagi si Adrian Ilie. Veti vedea acum ce specialist e Becali! Daca astia doi pe care ii aduc nu sunt de clasa, nu o sa mai deschid niciodata gura despre fotbal. Este un numar zece si un atacant cum n-au mai fost in ultimii 20 de ani in Ghencea.

De 20 de ani, Steaua nu a avut ce am ales eu acum. Veti vedea fotbal adevarat la Steaua cu acesti doi jucatori", a declarat, marti, Gigi Becali, intr-o conferinta de presa.

Becali a refuzat sa divulge numele celor doi, acceptand sa dea doar cateva amanunte. Astfel, "mijlocasul coordonator are 21 de ani si este genul lui Maradona", iar atacantul "este ceva intre Eto'o si Henry, si are 25 de ani". Patronul stelist a mai dezvaluit ca unul dintre cei doi joaca in Europa si a precizat ca ambii vor fi transferati de Steaua pana vineri, cand este programata prezentarea echipei ros-albastre. Becali a mai spus ca pe unul dintre cei doi Steaua l-ar putea achizitiona platindu-i clauza de reziliere a contractului si a estimat, ulterior, ca aducerea celor doi fotbalisti in Ghencea va costa aproximativ sase milioane de euro. Patronul Stelei a refuzat sa dea si alte amanunte, motivand ca ii este frica de echipele mari care i-ar putea vedea si, implicit, transfera pe cei doi jucatori.

Gigi Becali a dezvaluit, in schimb, ca Steaua va mai transfera un fundas central si un portar, dar a tinut sa precizeze ca nu este foarte interesat de respectivii jucatori. "Nu ma pricep la portari. Eu sunt specialist la mijlocasi si atacanti, portarul e treaba lor (n.r. Hagi si Adrian Ilie). Or sa mai ia si un fundas de marcaj, dar si asta e problema lor", a spus Becali.

In alta ordine de idei, patronul formatiei ros-albastre a marturisit ca este nemultumit de prestatia Stelei din partidele de pregatire. "Nu pot sa spun ca sunt multumit. Eu nu pot spune ca sunt multumit decat atunci cand castig, dar acum a fost o perioada de acomodare", a declarat Becali, care a tinut sa anunte ca in sezonul viitor nu va mai suporta sa concureze cu Borcea si Copos. El a mai adaugat ca, in viitorul campionat, rivalele nu vor mai putea concura cu Steaua. "Eu am facut pana acum transferuri de 4-5 milioane de euro. Cu ce o sa mai dau pe astia doi, se fac cam 11 milioane. Celelate 17 echipe n-au facut transferuri de 11 milioane la un loc. Cum se pot bate ele cu mine?", a declarat contrariat Becali.
Comentand faptul ca oficialii lui Dinamo au premiat si victoriile din partidele amicale, patronul stelist nu a ezitat sa isi ironizeze jucatorii sai, spunand: "Mi se pare normal ca fotbalistii sa primeasca prime. Si eu as fi dat, dar noi n-am avut ce premia".

In final, Becali a tinut sa il puna la punct pe nepotul sau, Hristu Chiacu, mijlocasul echipei Dinamo, dupa ce a aflat de la ziaristii prezenti ca fotbalistul l-a ironizat, imitandu-l in cantonamentul alb-rosilor din Austria. "Chiacu sa joace fotbal, sa dea cu piciorul in minge. Sa-si vada de treaba lui, nu sa ma imite pe mine", a spus Becali. Intrebat daca nu regreta ca nu l-a cumparat pe jucator inaintea rivalei Dinamo, Becali a replicat: "Daca il vroiam la Steaua il luam oricand, dar nu m-a interesat", informeaza NewsIn.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.