Sport 12 Iulie 2007 00:34
Kepler Laveran Lima Ferreira, cunoscut ca Pepe, este noul jucator al echipei Real Madrid pentru urmatoarele cinci sezoane, "galacticii" platind pentru brazilian 30 de milioane de euro, 26 pentru FC Porto si patru pentru Maritimo Funchal, echipa la care a inceput sa joace fotbal.

Aparatorul va primi un salariu brut de 3 milioane euro pe an, pentru 5 sezoane, ceea ce ridica costurile la 45 milioane euro. Facand un calcul simplu, Chivu cerea 7 milioane pe sezon plus faptul ca Madridul ar fi trebuit sa plateasca pentru el 18 milioane de euro. Capitanul tricolorilor i-ar fi costat pe cei de pe "Santiago Bernabeu" 53 de milioane, ceea ce inseamna ca "albii" au economisit prin aceasta achizitie 8 milioane de euro.

Pepe si Chivu, doi fundasi total diferiti

Antrenorul Victor Fernandez, cel care l-a antrenat pe Pepe la FC Porto, in sezonul 2004/2005, a afirmat ca brazilianul si Chivu sunt doi fundasi complet diferiti: "Chivu este un jucator mai tehnic. Are un mai bun control asupra balonului si poate coordona jocul. Pepe este un fundas mai pur, care straluceste pentru conceptele sale defensive. Este un mare fundas", a spus Fernandez.

Chivu, sanse mari sa ramana la Roma

Ultimele sezoane au insemnat pentru Cristi Chivu "transferul" la mari nume ale Europei precum Milan, Real, Barcelona, Inter sau Chelsea. In fiecare vara fostul capitan al Ajaxului a fost aproape de a ajunge la fiecare din aceste echipe mentionate. Adevarul este ca romanul a continuat de fiecare data cu AS Roma, toate ofertele cazand una dupa alta. Vara lui 2007 pare a nu iesi din tipar, fiind sanse foarte mari ca resiteanul sa evolueze in continuare pe Olimpico. Dupa toata aceasta afacere este interesant de vazut comportamentul suporterilor romani, cei care s-ar putea sa un priveasca cu ochi buni aceasta telenovela a transferului unuia dintre idolii lor.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.