Sport 12 Iulie 2007 00:27
Tenismanul elvetian Michel Kratochvil, in virsta de 28 de ani, fost component al echipei de Cupa Davis a tarii sale, spune ca traieste la limita subzistentei, dupa ce a fost nevoit sa abandoneze tenisul timp de doi ani, din cauza unor accidentari, informeaza cotidianul elvetian "Blick".
Kratochvil, a carui cea mai buna clasare ATP a fost locul 35 ocupat in iulie 2002, a ajuns pe pozitia 1.511 in ierarhia mondiala. Elvetianul nu mai poate participa la turnee importante ATP decit daca primeste wild-card-uri, iar la cele de Grand Slam se foloseste de clasamentul inghetat la pozitia 169, pentru a fi acceptat in calificari. In aceste conditii, Kratochvil participa la turnee futures si challenger, unde cistiga sume modice, din care isi acopera costurile participarii la urmatoarele competitii. "Traiesc la limita", marturiseste tenismanul, care incearca, prin intermediul site-ului sau oficial, sa-si atraga sprijinul financiar al unor sponsori.

Ziarul "Blick" face o comparatie intre situatia lui Kratochvil si cea a numarului unu mondial, Roger Federer, care a cistigat din tenis suficienti bani incit sa stea linistit toata viata. "Genialul Federer nu trebuie sa se mai gindeasca daca isi permite o masina rapida sau o sticla de vin scump intr-un restaurant. Cu cistiguri totale din tenis de 32.636.278 de dolari, Federer este un privilegiat. In acelasi timp insa, jucatori ca Michel Kratochvil lupta pentru subzistenta", noteaza "Blick". Cele mai bune performante din cariera lui Kratochvil sint doua finale de turnee ATP disputate in 2001, la Shanghai si Tokyo, ambele pierdute. Jucatorul elvetian a facut parte si din echipa de Cupa Davis a tarii sale care a invins Romania, la Bucuresti, scor 3-2, in 2004, in primul tur al Grupei Mondiale.


Despre autor:

Sursa: 7plus.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.