Sport 11 Iulie 2007 00:24
Brazilia ’70 este cea mai buna formatie a tuturor timpurilor, iar Italia si Germania au jucat cea mai frumoasa partida vazuta vreodata pe un stadion.
La capatul unei indelungate si spectaculoase dezbateri publice, magazinul „World Soccer“ a fost in masura sa dezvaluie numele celei mai bune echipe de fotbal a tuturor timpurilor. Simpla citire a lui presupune totusi un exercitiu de imaginatie si calatorie in timp, fiind vorba despre nationala Braziliei care a cistigat titlul mondial in Mexic 1970, dupa ce in faza grupelor a invins cu 3-2 nationala Romaniei, la Guadalajara. Era ultimul Mondial al lui Pele, capitan era legendarul Carlos Alberto, iar in teren mai jucau stele precum Jairzinho, Tostao, Gerson sau Rivelino, care au facut din Selecao prima echipa ce a cistigat pentru a treia oara Cupa Jules Rimet (4-1 in finala, cu Italia), Brazilia intrind definitiv in posesia trofeului.

A doua echipa in acest top facea furori acum peste cinci decenii, fiind vorba despre echipa de aur a Ungariei anului 1953. Desi Ferenc Puskas, Nandor Hidegkuti si celelalte genii fulgerau Europa inca din 1950, ei au aruncat in aer, in 90 de minute (25 noiembrie, 6-3 pe Wembley, cu Anglia), o suta de ani de fotbal englez printr-o simpla miscare tactica, aplicind sistemul 4-2-4 inventat de antrenorul lor, Bela Guttman.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.