Dupa Canada (Montreal), britanicul Lewis Hamilton a cistigat si al doilea Grand Prix de Formula 1 pe continentul american.
Duminica seara, "printul" Hamilton s-a impus in Marele Premiu al SUA, de la Indianapolis, devenind principalul favorit la titlul mondial. Cursa de la Indianapolis, care a fost lipsita de spectacol, a adus la start ordinea primelor cinci locuri din clasamentul pilotilor: Hamilton, Alonso, Massa, Raikkonen si Heidfeld. Britanicul a plecat foarte bine, iar Alonso a incercat de citeva ori sa-l atace, insa nu intr-un mod disperat cum a facut-o cu o saptamina in urma, in Canada. Hamilton s-a aparat din nou excelent si coechipierul sau a inteles imediat ca bate la usi inchise, multumindu-se cu pozitia a doua. Pe locurile 3 si 4 au terminat pilotii scuderiei Ferrari, Massa si Raikonnen, cei doi atenuind cit de cit senzatia dezastruoasa de pina acum. Dupa cursa americana, clasamentul pilotilor este urmatorul: 1. Lewis Hamilton (McLaren) 58 de puncte; 2. Fernando Alonso (McLaren) 48p; 3. Felipe Massa (Ferrari) 39p. Clasamentul constructorilor: 1. McLaren-Mercedes 106 puncte; 2. Ferrari 71p; 3. BMW Sauber 39p. Urmatoarea etapa va avea loc pe data de 1 iulie, pe circuitul de la Magny-Cours (Franta).


Despre autor:

Sursa: 7plus.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.