Cu o etapa inainte de finalul campionatului, Steaua mai are de adunat un singur punct pentru a fi sigura de calificarea in preliminariile Ligii Campionilor. Misiunea ros-albastrilor nu pare insa una foarte grea, avand in vedere ca va evolua la Petrosani, pe terenul ultimei clasate si deja retrogradate, Jiul.

Antrenorul Cosmin Olaroiu nu se mai gandeste insa la faptul ca echipa sa ar putea avea probleme in Valea Jiului. Tehnicianul a vorbit despre perioada urmatoare, in care Steaua va trebui sa faca niste achizitii pentru a intari lotul si sa incerce sa pastreze cat mai multi jucatori din nucleul echipei care a evoluat in acest sezon in cupele europene.

Olaroiu a declarat ca si strainii Elton si Thereau vor ramane in Ghencea, chiar daca patronul Gigi Becali declarase ca daca va primi oferte pentru cei doi, ii va vinde imediat. "Nu s-a pus niciun moment problema vinderii jucatorilor straini de la Steaua. Gigi vrea ca esenta, ca echipa pe care o are, sa fie alcatuita din multi romani, insa posibilitatile noastre de a alege din fondul de jucatori romani, pe anumite posturi, este destul de redus.

N-a spus niciodata ca va fi dat afara Elton, ca va fi dat afara Thereau. Pe Thereau il considera un jucator foarte important pentru Steaua. Daca i se face o oferta de 2,5 milioane de euro pentru Thereau, dau scris ca nu il vinde, fac pariu. Nu pleaca nici Elton. Probabil ca vor veni in aceasta vara si jucatori straini la Steaua", a explicat Olaroiu.

Dupa ce a ajuns la Steaua, micutul brazilian Elton nu si-a gasit inca locul in formatia de baza a Stelei, suporterii contestandu-l pe tehnicianul ros-albastrilor ca nu il foloseste mai mult pe sud-american. Olaroiu a declarat ca in acest final de campionat a incercat sa-l incurajeze pe Elton, introducandu-l pe teren, insa a facut-o doar atunci cand scorul sau jocul formatiei sale nu ii mai dadea emotii in privinta rezultatului.

"La meciul cu FC National nu vroiam sa-i creez o rana lui Elton. M-am gandit la jucator, nu vroiam sa sufere. Daca era dupa mine, nu-l bagam. Exista presiunea sa-l bag. Un antrenor trebuie sa fie sentimental. Cand un mic semn de intrebare ni se pune in privinta castigarii meciului, intram in panica. De aceea, trebuie sa aleg bine momentul introducerii lui Elton. Din vara vom avea timp sa-l integram si pe el", a precizat Olaroiu.

Tehnicianul Stelei a tinut sa vorbeasca si despre problemele de lot cu care s-a confruntat echipa sa in acest sezon, cea mai importanta dintre ele fiind accidentarea atacantului Nicolae Dica. "Ne-am confruntat cu situatii cu care nu s-au confruntat nici altii inaintea mea, nici noi. Am avut cel putin 15 jucatori accidentati, au fost meciuri in care nu puteam face schimbari. in retur, am jucat cu fotbalisti incomplet refacuti.

Pentru Dica este un bonus, a avut o revenire mult mai rapida, dar nu-l puteam forta, riscam sa-l reaccidentam. Fara spectatori, cu suspendati, cu probleme de lot... Nu am gasit jucatorul care sa-l inlocuiasca pe Dica, am incercat sa-l substituim, folosind diverse sisteme, dar nu am reusit", a adaugat Olaroiu, care a spus ca in aceste conditii Steaua a pierdut lupta cu Dinamo si s-a duelat cu CFR Cluj si Rapid, echipe care au avut mai putine probleme.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.