Principalul favorit, „Racheta“ O’Sullivan, se lanseaza pe orbita celui de-al treilea titlu acuzind oficialii ca au trucat tragerea la sorti.

Aproape jumatate din populatia Marii Britanii, 25 de milioane de oameni, a urmarit macar 15 minute din Campionatul Mondial de snooker, anul trecut. Sportul gentlemenilor, inventat de soldatii britanici in coloniile din India in 1877, rivalizeaza cu fotbalul in Anglia, dar prinde tot mai multi adepti pe continent, dovada ca Eurosport si-a prelungit cu trei ani contractul pentru drepturile tv, difuzind imagini in 51 de tari.

Astazi debuteaza la Sheffield o noua editie a Campionatului Mondial, cea mai importanta competitie a anului pentru minuitorii de tacuri. Orasul britanic alaturi de televiziunea BBC pregatesc turneul inca din iunie anul trecut, mai cu seama ca editia din acest an este una aniversara, 30 de ani de snooker in ceea ce britanicii numesc "patria" acestui sport. Timp de doua saptamini, Sheffield va deveni "oraselul snookerului", pe linga concursul propriu-zis, organizatorii pregatind festivitati de strada, concerte si demonstratii. Totodata, pe parcursul competitiei, BBC va transmite nu mai putin de 130 de ore imagini de la Campionatul Mondial.

Risipa de efort

Pe linga importanta traditionala a turneului din Sheffield, Campionatul Mondial reprezinta o adevarata risipa de efort pentru cei 32 de participanti de pe tabloul principal. Potrivit estimarilor, viitorul cistigator de la Sheffield se va deplasa in jurul mesei de joc echivalentul distantei de 16 kilometri. Spre deosebire de celelalte turnee anuale, Campionatul Mondial presupune mult mai multe jocuri pentru a decide cistigatorul, in finala jucindu-se dupa sistemul "cel mai bun din 33 de jocuri".


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.