Optimismul caracterizeaza ambele tabere. Tonul a fost dat de Kaka, brazilianul de care se leaga mai toate sperantele italienilor. �AC Milan este o echipa mare, pentru ca a reusit de foarte multe ori sa intoarca un rezultat nefavorabil. Vom cistiga la Mnchen si vom mai scrie o pagina de istorie�, a declarat mijlocasul Diavolului. Replica a venit din partea lui Salihamidzici, bosniacul din linia mediana a germanilor.

"Bayern este o echipa obisnuita sa invinga, asa ca o vom face si contra italienilor", a spus jucatorul aflat la ultimul sezon cu gruparea bavareza. Cei doi antrenori nu sint scutiti de griji inaintea confruntarii din aceasta seara. In conditiile in care Milan este obligata sa inscrie, optiunile de atac la care poate recurge Carlo Ancelotti sint limitate drastic. Gilardino este suspendat, iar Filippo Inzaghi nu este apt suta la suta.

De cealalta parte, Ottmar Hitzfeld este ingrijorat de starea lui Schweinsteiger, accidentat simbata, in partida cu Hannover, in care a reusit sa marcheze un gol spectaculos. Un rezultat favorabil le va permite italienilor sa devina prima echipa din istoria competitiei calificata pentru a sasea oara in semifinale.

La rindul lor, germanii doresc sa puna capat blestemului confrunta rilor cu AC Milan si sa se califice pentru prima data in dauna peninsularilor. Cele doua echipe s-au intilnit pina acum de trei ori in fazele eliminatorii ale cupelor europene, rossonerrii calificindu-se de fiecare data.

Arbitrul nu e o problema

Spre deosebire de germani, care au contestat delegarea arbitrului rus Baskakov in tur, italienii l-au laudat pe centralul partidei de astazi. "Mejuto Gonzalez e un arbitru cu mare experienta", a spus Ancelotti.

STATISTICA. Nici o sansa pentru PSV

Dupa 0-3 in tur, singura dorinta a lui PSV Eindhoven este obtinerea unui rezultat de palmares in fata lui Liverpool. Chiar daca Rafa Benitez, antrenorul englezilor, a declarat ca inca se teme de forta adversarilor, statistica il contrazice: in istoria cupelor europene s-a intimplat de 114 ori ca gazdele sa piarda in tur cu 3-0, nici una dintre echipe nereusind sa obtina calificarea in mansa secunda.