Un nou experiment: suporterii dinamovisti nu vor fi aparati pe traseul spre Ghencea

Steaua - Dinamo este un meci de risc maxim, insa, oficialii Jandarmeriei Romane au anuntat ca nu le vor mai asigura securitatea suporterilor oaspeti decat de la intrarea pe stadion. Astfel, sambata, inainte si dupa incheierea derby-ului campionatului, este inevitabila aparitia incidentelor violente.

Jandarmeria Romana si celelalte forte de ordine care asigura securitatea spectatorilor pe stadioane au scapat ieftin in primele cinci etape ale Ligii I, desfasurate in acest an, deoarece n-a existat nici un incident major in tribune. Primul meci cu grad ridicat de risc, cel dintre Rapid si Steaua, programat etapa trecuta, in Giulesti, s-a incheiat fara batai sau injuraturi intre cele doua galerii. Asta nu datorita oamenilor in uniforma, ci pentru simplul fapt ca fanii "ros-albastri" au boicotat intalnirea in semn de protest fata de jignirile lui Gigi Becali si atitudinea de dupa meciuri a jucatorilor stelisti. Astfel, in lipsa unei dispute verbale cu gruparea rivala, giulestenii din tribune au trebuit sa-si verse amarul pe cei de pe gazon, motiv pentru care au si fost convocati ieri la Comisia de Disciplina a LPF-FRF.

Mai nou, convocarile la batai se fac prin SMS
Desi a fost liniste pe arena "Valentin Stanescu", sefii Jandarmeriei au fost alertati de un fenomen care tinde sa devina ingrijorator: convocarea prin SMS-uri si internet a rivalilor, in locuri bine ascunse, pentru confruntari violente. Aceasta tendinta, inceputa cu celebra bataie din Bdul Drumul Sarii, de anul trecut, a fost continuata si inaintea acestui derby.

In ziua jocului, pe baza informatiilor avute de Jandarmerie, cele doua grupuri de huligani au vrut sa se confrunte de cinci ori pana sa ajunga la Mall-ul Plaza Romania. De fiecare data cand ajungeau la locurile stabilite, fortele de Jandarmerie si Politie erau prezente, motiv pentru care ei abandonau lupta si cautau un nou loc de bataie. Ce a fost la hypermarket stie toata lumea, 150 de suporteri s-au batut in interiorul stabilimentului, dar prezenta masiva a jandarmilor a stins conflictul rapid.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.