Dovada faptului ca stelistii erau sub o presiune imensa sta imprimata pe cadrele camerei cu care au fost fotografiati Cosmin Olaroiu si Mihai Stoica la sfirsitul partidei din Giulesti.

Injuratura proferata de tehnician printre dinti a fost semnul ca ros-albastrii s-au descatusat, in sfirsit, dupa o victorie importanta. Capitanul Stelei a inventat o noua rima pentru giulesteni: "Mirel Radoi, v-am batut cu 3-2!".
Inainte de inceperea meciului. Patronul Stelei, Gigi Becali, are un moment in care-si pierde cumpatul la auzul unor injuraturi la adresa lui Mirel Radoi, tragindu-l de geaca pe unul dintre fanii rapidisti cu scopul de a-l da pe mina Politiei. Sfirsitul meciului. Cosmin Olaroiu sare de pe banca de rezerve si ii injura, probabil, pe rapidisti.

"Baga-mi-as... in mortii vostri!!! V-am batut, ma!!!", se poate citi pe buzele tehnicianului Stelei. Tensiunea din timpul meciului se dovedeste una care- si spune cuvintul. Conferinta de presa imediat dupa terminarea partidei Rapid - Steaua. Olaroiu vine in sala unde erau strinsi toti ziaristii si vorbeste despre meci. La prima intrerupere, un individ prezent il intreaba daca nu cumva Steaua s-a bucurat si de ajutorul arbitrilor.

Oli il chestioneaza cu privire la locul de munca, iar cind acesta ii raspunde ca e de la un site al suporterilor rapidisti, antrenorul Stelei se ridica si pleaca. Afara, dialogul continua. "Bai, risule, n-ati jucat nimic azi!", spune Olaroiu, prilej pentru asa-zisul ziarist sa replice: "Oi fi eu ris, dar macar am facultate!". Acestea sint doar trei momente in care ros-albastrii au aratat ca presiunea la care au fost supusi inaintea acestui meci a fost una extrem de mare.

De altfel, ei au incercat mai tot timpul, dupa partida, sa se fereasca de camerele televiziunilor, incercind sa-si ascunda defularea venita normal dupa victoria din fata visiniilor. Exceptia a fost managerul Stelei care, dupa ce a suportat cu stoicism flegmele fanilor giulesteni, a rabufnit la final, dansind in fata tribunelor inlemnite.

Au spart gheata

Desi nu mai cistigasera de sapte etape in deplasare, stelistii s-au impus aseara pe stadionul Valentin Stanescu punind capat seriei nefaste. Victoria e cu atit mai importanta, cu cit cei de la Rapid nu mai pierdusera pe teren propriu de doi ani. Atunci cel care ii invinsese era tot antrenorul Olaroiu, care antrena pe Poli Timisoara, 3-0.

Radoi a jucat accidentat

Dupa ce a avut un contact cu Badoi la mijlocul terenului, in minutul 39, Mirel Radoi a suferit o entorsa la glezna piciorului sting. Desi il durea foarte tare, capitanul Stelei a strins din dinti, a continuat sa evolueze si in repriza a doua, dupa ce, la pauza, medicul Radu Paligora i-a aplicat o fasa elastica in jurul gleznei afectate. Prezenta capitanului in partida cu Dinamo este pusa, sub semnul intrebarii, lucru care ingrijoreaza si mai mult dupa suspendarile lui Goian si Stancu.

GIGI BECALI:" Am avut mare noroc. Rapid a jucat mai bine, dar noi am fost mai pragmatici si am inscris trei goluri din trei suturi pe poarta. Sincer, ma rugam la un moment dat sa se termine 2-2. Daca batem si Dinamo, atunci pot sa spun ca 90% s-a decis lupta pentru locul doi. Acum este pace in Ghencea intre suporteri si conducere."

MIHAI STOICA: "E inadmisibil ce se intimpla in Giulesti. Atitea injuraturi nu am primit niciodata in viata mea! Sper ca acum, cind au fost loviti jucatori si oficiali, sa se ia masuri impotriva lor."

GEORGE COPOS: "Ce nedrept este uneori fotbalul! Am dominat, am jucat mai bine ca ei, dar am comis niste greseli inimaginabile din partea unor jucatori de mare valoare cum este Dani Coman."

COSMIN OLAROIU: "Nu s-a decis lupta pentru locul doi. Mai sint multe meciuri si s-a vazut atit noi, cit si Rapid am facut pasi gresiti. Ochirosii este un copil talentat pe care l-am folosit constant si care a demonstrat ca merita. Acum avem un moral bun, dar trebuie sa raminem cu picioarele pe pamint pentru a putea pregati cit mai bine partida cu Dinamo."

RAZVAN LUCESCU: "Fotbalul este uneori injust, iar dezamagirea este mare mai ales acum. Am controlat prima repriza cu autoritate, am avut un plus si in a doua. Accidentarea lui Mazilu si suspendarea lui Buga mi-au dat peste cap planurile si au contat foarte mult. Ne-am batut singuri, dar mergem mai departe."

Coman, incurajat

Desi a gresit la golul doi al Stelei, atunci cind n-a reusit sa respinga un balon departe de poarta sa, acesta fiind reluat in plasa de Vali Badea, Dani Coman n-a fost apostrofat de colegii sai. Mai mult, suporterii l-au incurajat, cintindu-i numele minute in sir. Se pare ca portarul Rapidului nu trece prin cea mai buna perioada a sa din punct de vedere psihic, el fiind afectat de starea precara a sanatatii mamei sale.

Meme, certat de suporteri

La citeva minute dupa finalul partidei, managerul Stelei, Mihai Stoica, s-a intersectat cu cei aproximativ 30 de suporteri stelisti care au venit la meci. "De ce nu joaca nimic Elton?", l-au intrebat fanii, iar raspunsul oficialului a sosit prompt: "Ma certati si acum dupa ce am batut Rapidul?! Elton nu s-a acomodat inca la echipa, este prea rapid pentru jocul nostru. O sa-l vedeti la anul. Despre Ochirosii de ce nu ma intrebati nimic?".

A murit Ilie Greavu!

Patruzeci de ani. Atit a stat fostul fundas stinga al Rapidului la acest club, devenind unul dintre simbolurile cele mai de pret. In virsta de 68 de ani, Ilie Greavu a decedat in dimineata zilei de ieri, in urma unui infarct. Cel supranumit "Cauciuc", din pricina detentei sale, de peste un metru, avea acum doar o pensie de 360 de RON si avea picioarele amputate. Jucatorii Rapidului si cei ai Stelei au lasat deoparte orice rivalitate si au tinut un moment de reculegere inaintea inceperii meciului. Un alt eveniment nefericit pentru rapidisti, tot ieri, decesul lui Ion Langa.

Bataie organizata

Cu citeva ore inainte de inceperea partidei dintre Rapid si Steaua, doua grupuri din galeriile echipelor s-au intilnit in apropierea Complexului Plaza Romania, existind, conform Jandarmeriei, incidente minore. Se pare ca cele doua galerii ar fi planificat aceasta intilnire violenta, pe stilul celebrilor hooligans. Reactia Politiei si a Jandarmeriei a fost una prompta, cele doua grupuri fiind dispersate inainte ca lucrurile sa degenereze dincolo de punctul in care n-ar mai fi putut sa fie stapinite. S-a apelat si la arestari, fortele de ordine ducind la sectiile de Politie circa 50 de suporteri din ambele tabere.

Gigi: "Dumnezeu a cistigat meciul!"

Patronul Stelei si-a inceput recitalul inaintea partidei. A facut pe justitiarul in conflictul dintre fanii rapidisti si Mirel Radoi cind, iritat de vociferarile la adresa finului, nasul l-a apucat de guler pe unul dintre fanii rapidisti pentru a-l preda fortelor de ordine. Apoi, la vestiare le-a transmis jucatorilor sai sa joace energic, dar nu foarte agresiv: "Sint arbitri straini si astia nu glumesc".

A urmarit derby-ul in imediata apropiere a rapidistului Copos si a premierului Tariceanu. Gigi Becali a trait intens si chiar s-a rugat la un moment dat sa se termine egal, 2-2. Finalul l-a gasit pentru citeva minute in aceeasi loja, contemplind succesul. Parca nici nu mai conta ca, pe nesimtite, un fan ii asezase un fular alb-visiniu pe umeri: "Da ma, sint rapidist, ce nu vedeti?!".

In fata camerelor de luat vederi, s-a duelat amical cu Copos, iar apoi a tras concluziile: "Rapidul a jucat mai bine, dar noi am avut noroc. Dumnezeu a cistigat acest meci decisiv pentru locul doi. A fost extraordinar!".


Despre autor:

Sursa: Cotidianul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.