Comisia de Urbanism si Amenajare a Teritoriului din cadrul Primariei Cluj-Napoca a aprobat, ieri, proiectul de modernizare a stadionului clubului CFR Cluj, arena ardelenilor urmind sa aiba o capacitate de 21.500 de locuri pe scaune.

Demararea planurilor a fost urgentata, foarte probabil, si ca urmare a parcursului bun realizat in campionat de catre formatia antrenata de italianul Cristiano Bergodi. Dupa consumarea a 23 de etape, CFR Cluj ocupa locul secund, loc care duce in turul II preliminar al UEFA Champions League.

Proiectul prevede modernizarea in trei faze, noul stadion urmind a fi omologat si pentru meciurile din UEFA Champions League. In prima faza, se va construi o tribuna pe amplasamentul terenului de zgura. Noua tribuna va putea gazdui 8.500 de persoane. In a doua faza, se va trece la demolarea peluzei si reconstruirea unei tribune pe verticala, de 6.750 de locuri. In spatele peluzei, proiectantii au prevazut o parcare supraetajata, cu o capacitate de 650 de locuri.

Cea de-a treia faza va insemna consolidarea si modernizarea peluzei deja existente, unde vor fi alocate 6.200 de locuri. In acest moment, stadionul din cartierul Gruia poate gazdui doar 9.500 de spectatori, in conditiile in care exista o singura tribuna si o peluza mai mica. Lucrarile la noua arena vor incepe in vara, la finele sezonului fotbalistic. In ceea ce priveste montarea instalatiei de nocturna, aceasta va fi inaugurata cu ocazia meciului amical CFR Cluj - Benfica Lisabona, programat pe 21 iulie, cind se aniverseaza 100 de ani de la infiintarea clubului.


Despre autor:

Sursa: 7plus.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.