Ascensiunea si decaderea geniului fotbalului argentinian, Diego Armando Maradona, reprezinta subiectul unui film biografic, "Maradona La Mano De Dios" (n.r. - Maradona, mina lui Dumnezeu), care va rula, incepind de vineri, in cinematografele din Italia.
Pelicula, realizata de cineastul italian Marco Risi, are ca subiect viata lui Maradona, de la debutul sau in fotbal, la mijlocul anilor `70, pina in zilele noastre. Risi nu si-a propus insa sa abordeze in detaliu problemele pe care le-a avut Maradona cu drogurile sau contactele fotbalistului cu Camorra (mafia din Napoli) in perioada cind juca la formatia AC Napoli.

"Este adevarat ca Maradona a consumat cocaina, dar nu avea o functie in vreun guvern", a declarat cineastul. In privinta golului marcat cu mina de Maradona, in meciul cu Anglia, din sferturile de finala ale Cupei Mondiale din 1986, Marco Risi considera ca acesta a fost "un gest artistic". "Maradona a fost un geniu care, de-a lungul vietii, nu si-a facut rau decit lui insusi", a adaugat Risi. Rolul ex-fotbalistului argentinian este jucat de actorul Marco Leonardi. Coproducatorul lungmetrajului, Elide Melli, a afirmat ca productia cinematografica va candida pentru participarea la editia viitoare a Festivalului de la Cannes.


Despre autor:

Sursa: 7plus.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.