Victor Piturca il aduce la federatie pe fostul sau coleg de camera de la Steaua

Florin Marin nu-si schimba sosetele pina la prima infringere

Experimentele nereusite de la reprezentativa de fotbal-tineret a Romaniei continua. Dupa demisia lui Nae Manea, Comitetul Executiv al FRF a decis ieri ca antrenorul Florin Marin, ultima oara la divizionara secunda Ceahlaul Piatra-Neamt, este cea mai potrivita varianta pentru nationala mica, desi in cursa s-au mai aflat Basarab Panduru si Ion Moldovan.

Inscaunarea s-a facut la solicitarea lui Victor Piturca (selectionerul Romaniei), cu care Florin Marin a fost coechipier la Steaua. Mai mult, o bucata de vreme, cei doi au fost colegi de camera in Ghencea. Nascut pe 19 mai 1953, "Flocea" si-a inceput cariera de antrenor in 1986, la juniorii Stelei. Fost fundas de marcaj, "Flocea" a evoluat zece ani la Rapid, precum si la Steaua.

Nici un trofeu. "Flocea" este un antrenor mediocru, specialist in blaturi. Membru de vaza al Cooperativei din fotbalul romanesc, el s-a plimbat pe la noua echipe, fara vreun rezultat notabil. "Flocea" n-a obtinut nici un trofeu, pregatind echipele Rapid, Farul Constanta, Ceahlaul Piatra-Neamt, FC National, Rocar, Universitatea Craiova, Dinamo, Astra Ploiesti si Petrolul Ploiesti. Tehnicianul mai este poreclit si "Big Brother", deoarece isi tine jucatorii in cantonamente nesfirsite. Fotbalistii de la Petrolul au decis sa-si retraga numele de pe listele de la intretinere, in perioada in care erau antrenati de "Flocea", fiindca tot lipseau atita vreme de-acasa. In cantonamente, ei n-aveau voie sa pastreze telefoanele mobile.

Clauza eliberatorie. Florin Marin si-a luat ieri ramas bun de la fotbalistii echipei Ceahlaul Piatra-Neamt. Tehnicianul avea prevazut in contract o clauza care-i permitea sa plece de sub Pietricica, in cazul unei oferte venite de la echipa nationala sau de la o formatie din strainatate. Florin Marin semnase asta-vara o intelegere pe doi ani cu Ceahlaul, primind in avans suma de 50.000 de dolari. "Flocea" lasa Ceahlaul pe locul trei in Seria B1, la sapte puncte de liderul FC Vaslui. Formatia lui "Pinalti" are ca obiectiv promovarea in Divizia A.

Azi semneaza contractul

Florin Marin se afla ieri la Piatra-Neamt, urmind sa ajunga astazi in Capitala. Antrenorul propulsat la tineret "pe pile" se lauda ca stie sa lucreze cu fotbalistii tineri.

Ati semnat contractul cu federatia?
Miine (n.r. - astazi) ma voi intilni cu presedintele Mircea Sandu. In mare parte, ne-am inteles.

A contat faptul ca ati fost coleg de camera cu selectionerul Piturca?
Nu. N-are nici o legatura. La Piturca nu merge pe prietenie.

Aveti calitati sa lucrati cu jucatorii tineri?
Intotdeauna am promovat tineri in echipa.

Vor fi cantonamente lungi la tineret, asa cum obisnuiati la echipele pe care le-ati pregatit?
Daca incepeti cu intrebari din astea... E parerea ta ca erau lungi cantonamentele!

Superstitiile lui "Flocea"

• Poarta aceeasi pereche de ciorapi pina la primul esec
• Dimineata, dupa ce se trezeste, isi injura dusmanii. "Vreau sa fiu eu primul care ii injura, inainte sa ma injure ei pe mine!", motiveaza tehnicianul
• In timpul partidelor, sta cu capul in pamint pe banca de rezerve, iar secunzii ii relateaza meciul
• Indicatia preferata adresata elevilor sai este: "Presiune, presiune!"


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.