Acaparat de miza confruntarii de simbata, Mircea Sandu isi petrece majoritatea timpului alaturi de tricolori, in cantonamentul de la Mogosoaia. Nasul vrea ca totul sa fie perfect inaintea partidei care, in opinia sa, poate fi momentul decisiv in cursa pentru obtinerea vizei pentru turneul final.

Seful FRF spune ca nu accepta decit cel putin un punct de la Rotterdam si ca a venit vremea ca actuala generatie sa confirme, indiferent de ghinioane.

Sport Total: Va e teama de meciul cu Olanda?

Mircea Sandu: Nu, de ce ar trebui sa-mi fie teama? Mergem sa jucam. Orice este admis, mai putin infringerea. Cu cel putin un punct obtinut pe terenul olandezilor, cred ca vom lua un avans important pentru calificare.

V-am intrebat daca va e teama in contextul in care avem mai multi absenti, in frunte cu capitanul Chivu, iar Victor Piturca tocmai a suferit o pierdere grea in familie. Nu credeti ca vor conta in vreun fel aceste lucruri?
Sa le luam pe rind. In primul rind, lipseste Chivu! E-n regula, e un jucator important, e capitanul echipei, dar nationala nu trebuie sa se dea de ceasul mortii acum. Nu stam in el, cum, de altfel, nu stam in nici un alt jucator. Cei care il vor inlocui vor trebui sa arate ca sint profesionisti adeva rati. In ceea ce-l priveste pe Piti, sintem cu totii alaturi de el si stim ca trece printr-un moment greu. Chiar si asa, nu cred ca el nu va pregati meciul la fel de bine. Secunzii sai au respectat intocmai programul stabilit de selectioner inca dinaintea nefericitului eveniment. Stiti cum e, mergem inainte, cu bune, cu rele. Asta e viata!

Multi oameni de fotbal spun ca partida cu Olanda nu e decisiva, ci doar foarte importanta. Dumneavoastra ce parere aveti?

Eu zic ca, indiferent de ghinioanele si problemele de care am vorbit pina acum, jucatorii trebuie sa dea totul din ei simbata. Va repet, orice este admis, mai putin sa ne intoarcem invinsi de acolo. Spun asta, pentru ca, apropo de intrebarea dumneavoastra, eu cred ca pentru multi dintre ei acest meci poate fi meciul calificarii la un turneu final. Poate fi partida decisiva pentru o parte a jucatorilor care se afla acum la lot. Cred ca am raspuns.

Presiune pe Mutu?

Declaratia presedintelui FRF, conform careia partida de simbata ar putea fi decisiva in privinta calificarii pentru unii dintre jucatori, s-ar putea referi la Adrian Mutu. Al doilea capitan al tricolorilor, dupa Chivu, Briliantul are deja la activ trei calificari ratate, iar vorbele Nasului au menirea de a-i atrage atentia acestuia ca trebuie sa faca tot posibilul pentru a nu rata si preliminariile EURO 2008.

Prima zi cu Piti

Ieri s-a consumat prima zi a selectionerului Victor Piturca impreuna cu jucatorii, dupa decesul tatalui sau. Mai multi tricolori au ales sa vorbeasca despre situatia destul de delicata in care s-au aflat in momentul in care Piti a calcat la Mogosoaia: "Nici nu stiam ce sa spunem. Ni se parea ca orice am fi facut, l-am fi deranjat. Nea Piti, in schimb, a incercat sa ne faca sa ne simtim ca si cind nimic nu s-ar fi intimplat. Oricum, s-a mai glumit, dar nu asa cum o faceam altadata. Atmosfera e mult mai sobra acum, sintem cu gindul numai la un rezultat bun cu Olanda", au punctat mai multi internationali.

Nedecis cu portarii

Ieri s-a conturat o prima formula de echipa cu care selectionerul ar putea incepe simbata. Linia de cimp - Contra, Tamas, Goian, Rat - Banel Nicolita, Radoi, Rosu, Cocis - Mutu, Marica - e deja conturata, antrenorul fiind indecis in ceea ce priveste titularul postului de portar. Totusi, din cite se pare, Piti va merge pe experienta lui Lobont.

MIREL RADOI: "Am 26 de ani si peste doi ani voi avea 28. Poate ma accidentez sau nu mai sint convocat, asa ca este timpul sa realizam si noi o performanta, sa jucam la turneul final."

L-am pierdut si pe Petre

Desi intrase in cantonament alaturi de tricolori, in speranta ca va reusi sa se refaca dupa o accidentare si sa joace contra Olandei, Florentin Petre a parasit ieri Mogosoaia. Jucatorul lui TSKA Sofia a efecutat un test fizic, in urma caruia medicul echipei nationale a constatat ca acesta nu este recuperat dupa afectiunea la nervul sciatic. "Imi pare rau ca nu pot juca. Mi-am dorit mult sa fiu pe teren la Rotterdam, dar, din pacate, durerile persista", a spus fotbalistul.

Huntelaar da, Kuyt nu

La sfirsitul antrenamentului de ieri al Portocalei Mecanice, in timpul caruia Marco van Basten a ordonat un joc-scoala intre titulari si rezerve, presa olandeza a identificat un posibil unsprezece pe care selectionerul batavilor l-ar putea trimite pe teren, simbata, impotriva Rom

Alte mutari mai putin asteptate sint prezenta lui Jaliens pe flancul drept al apararii si titularizarea lui De Zeeuw la inchidere, in detrimentul mult mai cunoscutilor Landzaat sau De Jong. La echipa titularilor au evoluat: Stekelenburg - Jaliens, Mathijsen, Bouma, Van Bronckhorst - Seedorf, De Zeeuw, Sneijder - Babel, Huntelaar, Van der Vaart. Cu toate acestea, jurnalistii sustin ca o echipa mai aproape de adevar va putea fi conturata abia dupa antrenamentul de astazi, pentru ca, ieri, atacantul Robben si fundasul Heitinga s-au pregatit separat.

Gheata pe De Kuip!

Gazonul arenei care va gazdui confruntarea de simbata dintre Olanda si Romania a avut serios de suferit in urma temperaturilor scazute si a puternicelor rafale de vint care afecteaza de citeva zile nordul Olandei. Suprafata de joc a stadionului De Kuip din Rotterdam a inghetat, fiind acoperita cu un strat subtire de gheata.


Despre autor:

Sursa: Cotidianul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.