Dupa victoria Barcelonei la Huelva, un esec cu Gimnastic i-ar fi scos definitiv pe madrileni din lupta pentru titlu. Real s-a impus cu 2-0 si se afla la cinci puncte in spatele lui Barcelona si Sevilla, aflate la egalitate pe primul loc. Oaspetii au evoluat din minutul cinci in inferioritate numerica, Navas fiind eliminat.

Dupa meciul fabulos de pe Camp Nou, cind au fost egalati in ultimul minut, sefii lui Real Madrid anuntau ca, daca vor cistiga 21 de puncte pina la sfirsitul campionatului, vor iesi campioni. Pentru aceasta, elevii lui Capello sint obligati sa cistige toate meciurile de pe teren propriu.

Prima victima a fost Gimnastic de Tarragona, o echipa nou-promovata, aflata in acest moment pe ultima treapta a clasamentului. Cum oaspetii au ramas in zece jucatori de cimp dupa numai cinci minute de joc, capitanul Navas fiind eliminat, madrilenii se asteptau la un meci usor.

Numai ca Gimnastic, care a reusit sa le incurce si pe Valencia, si pe Sevilla, s-a dovedit o nuca tare. Intr-un efort disperat de a recuceri vestiarul, Capello a incercat sa-i impace pe toti contestatarii sai. Mai intii a multumit factiunea spaniola si l-a introdus pe Guti titular in dauna lui Emerson. Apoi a incercat sa-l multumeasca pe principalul marcator al sau, Ruud Van Nistelrooy, care s-a plins de tactica lui Capello, pentru ca foloseste un singur virf.

In fine, italianul l-a mai iertat o data pe Cassano, cel care il criticase dur, pentru ca nu il bagase nici un minut pe Camp Nou si l-a introdus titular. La pauza, scorul arata in continuare 0-0 si fanii incepeau sa scoata batistele. Cum Cassano nu a reusit mare lucru, Capello l-a trimis in locul sau pe Robinho la inceputul reprizei secunde.

Brazilianul a schimbat fata unui Real apatic si lipsit de imaginatie. Dupa ce a deschis scorul in minutul 55, fostul jucator al lui Santos a creat si faza golului doi, cind David a deviat in proprie poarta un sut al lui Raul. O victorie care pastreaza in carti trupa de pe Bernabeu, una insa neconvingatoare.

Oaspetii, fara Portillo

Cel mai periculos om al lui Gimnastic de Tarragona din acest sezon, Javier Portillo, nu a fost nici macar pe banca de rezerve. Imprumutat la gruparea catalana pina la sfirsitul sezonului de la Real Madrid, Portillo nu a fost folosit de antrenorul Paco Flores, deoarece un acord intre cele doua cluburi stipuleaza faptul ca virful madrilen nu poate evolua in meciul direct.


Despre autor:

Sursa: Cotidianul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.