Cu doua zile inaintea plecarii la Mondialele de la Melbourne inotatorii romani, antrenorii lor si conducerea federatiei s-au intalnit cu reprezentantii mass-media.

Presedintele Viorel Paunescu a mentionat ca va premia din propriul buzunar sportivii care vor lua medalii-10.000 de euro pentru invingatori, 5.000 pentru ocupantii pozitiei secunde si 3.000 pentru cei de pe locul al treilea, jumatate din aceste sume urmand sa revina antrenorilor care i-au pregatit. Premiile nu sunt impozabile si se vor adauga celor primite de la ANS si COSR.

De asemenea, va oferi sume importante si dupa JO de la Beijing-15.000 de euro medaliatilor cu aur, 10.000 pentru argint, 6.000 pentru bronz. "Premiile, evident, ne stimuleaza, a spus Camelia Potec, a doua campioana olimpica a inotului romanesc, insa nu va fi deloc usor, tinand seama ca aceasta mare competitie are loc in premiera in luna martie cand, marea majoritate a sportivilor, sunt in plina perioada de pregatire specifica anotimpului in care ne aflam". "Va trebui sa ne obisnuim, in perspectiva JO, mai cu seama ca Europenele de anul viitor vor avea loc tot in martie" a adaugat Razvan Florea.

Ioan Dobrescu, secretar general al COSR, a apreciat ca aceasta federatie poate aduce portia obisnuita de medalii la Beijing. Antrenorul federal Octavian Tileaga a specificat ca obiectivele vizeaza patru calificari in finale, concretizate prin doua clasari pe locurile 4-6 si tot atatea pe pozitiile 7-8. Pentru cinci dintre cei 10 inotatori care vor concura in Australia - Camelia Potec, Razvan Florea, Dragos Coman, Ioan Gherghel si Larisa Lacusta - va fi a treia participare la un campionat mondial, ei avand cele mai mari sanse de a-si indeplini baremul pentru JO.

Cei mai tineri, Ionela Cozma, Valentina Brat, Valentin Preda, Octavian Gutu, Norbert Trandafir au sansa lor. La randul sau, antrenoarea Doina Sava considera ca Potec si Coman care vor intra in focul competitiei inca din prima zi, la 400 metri liber, proba preferata, pot prinde finalele si, implicit, timpii aferenti indeplinirii baremelor olimpice. Componentele stafetei de 4x200 metri liber si-ar dori repetarea performantei de la CE, unde s-au clasat pe locul 4. In schimb, cei de la 4x100 mixt, prezenti in premiera la Mondiale, au fost mai rezervati.

Cea mai frumoasa declaratie a facut-o Razvan Florea: "As fi bucuros ca oricare dintre noi sa se califice la JO si speram sa nu fie numai unul". Inotatorii si antrenorii vor pleca spre Melbourne maine dupa-amiaza pe ruta Istanbul-Dubai, prima zi de concurs fiind 25 martie. Cei patru saritori vor debuta luni, la proba de platforma 10 metri.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.