HCM Constanta a facut un pas urias spre al doilea titlu consecutiv, dupa ce a invins pe Dinamo Baumit, cu 24-22, intr-un meci cu o miza enorma.

Dobrogenii s-au impus spre final, cind diferenta a fost facuta de paradele portarului Rudi Stanescu si de cele trei goluri marcate de extrema dreapta, Laurentiu Toma. Marinarii ramin pe primul loc, la un singur punct de Steaua.

Liderul Ligii Nationale, HCM Constanta, si-a onorat blazonul, trecind, simbata, de Dinamo Baumit, cu 24-22 (13-9), si este foarte aproape sa cistige cel de-al doilea titlu national consecutiv. Dupa acest succes, dobrogenii ramin pe prima pozitie, devansind pe Steaua, care este pe locul secund, avind cu un punct mai putin.

In schimb, Dinamo Baumit se mentine pe ultima treapta a podiumului, numai ca ros-albii au iesit definitiv din lupta pentru laurii supremi. Chiar daca HCM Constanta a controlat in general meciul, replica oaspetilor a fost destul de consistenta si putin a lipsit ca trupa pregatita de Constantin Stefan sa nu plece cu un punct de pe litoral. Ar fi fost, probabil, neconfrom cu realitatea, pentru ca, fara sa straluceasca, baietii lui Lucian Rasnita au fost totusi peste adversarii lor.

Miza partidei si-a pus amprenta asupra jocului prestat de ambele formatii. Greseli de incepatori, pase aiurea, situatii ratate din pozitii ideale si multe erori inexplicabile, de fiecare parte, au intrat in meniul unui meci de la care se astepta mai mult. Apararile si-au facut cel mai bine treaba, intr-o confruntare in care s-a marcat ceva mai putin decit obisnuiau cele doua echipe.

Gazdele au condus pe tabela de marcaj, exceptind primele minute ale intilnirii si finalul, cind dinamovistii au revenit de la 18-13 la 18-18. Si totusi, constantenii au gasit resursele sa-si depaseasca adversarii, beneficiind de un portar de superclasa, Rudi Stanescu, ale carui parade i-au scos din minti pe bucuresteni, dar si de eficienta lui Laurentiu Toma, care a marcat goluri decisive, facind diferenta exact atunci cind era necesar.

Gratie acestei victorii, dobrogenii sint aproape campioni si numai un miracol ar mai putea face ca soarta acestui sezon sa se schimbe.


Despre autor:

Sursa: Cotidianul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.