Fostul fotbalist Ion Ionescu cere FRF, in instanta, restituirea banilor luati in perioada comunista, pe cand cluburi precum Alemannia Aachen si Cercle Bruges il doreau insistent

Unul dintre fotbalistii exponentiali ai gruparii de langa Grant, Ion Ionescu, reclama ca vechea conducere a FRF l-a "vaduvit" de 43.000 de dolari (contravaloarea a 80.000 de marci), pentru transferul din 1968, la echipa germana Alemannia Aachen, si 100.000 dolari pentru transferul din 1970, la echipa belgiana Cercle Bruges.

Actualmente avocat, Ion Ionescu cere magistratilor sa oblige FRF si BNR sa-i restituie banii din transferurile facute in perioada comunista. Fostul atacant al Rapidului ne-a marturisit ca cererea facuta de el este o premiera si ca o decizie favorabila ar putea face pe alti fosti fotbalisti sa faca demersuri similare. Ionescu a activat ca fotbalist amator la Rapid intre anii 1948-1968, cu care a castigat campionatul in 1967. A fost selectionat de 30 de ori in echipa nationala si a fost de doua ori golgheter in campionatul intern. Cu Alemannia Aachen a fost vicecampion al RFG si golgheter in Bundesliga.

Amenintat cu Securitatea si cu excluderea din fotbal

In cererea de chemare in judecata, Ion Ionescu arata ca a primit acordul pentru transfer doar dupa ce a cedat Federatiei cele 80.000 de marci, primite in avans de la Alemannia Aachen si dupa ce a semnat un angajament prin care se obliga sa mai plateasca un procent de 10% din veniturile pe care le obtinea ca profesionist. El povesteste ca a refuzat initial sa dea vreun ban, dar "conducerea FRF m-a amenintat ca voi fi exclus din activitatea sportiva, ca va interveni prin relatiile pe care le are sa nu mai primesc viza de iesire din tara, ca va cere ofiterilor de securitate care raspundeau de activitatea FRF sa sesizeze organele abilitate in vederea trimiterii mele in judecata pentru incalcarea dispozitiilor decretului 210/1960".


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.