Dupa lovitura la nas primita in meciul cu Lyon, Cristi Chivu a suferit o operatie de reconstructie a piramidei nazale. Fundasul l-a asigurat pe Victor Piturca de faptul ca va juca impotriva Olandei, pe 24 martie, chiar daca perioada de recuperare ar trebui sa fie mai mare. Capitanul tricolorilor va purta, cel mai probabil, o masca protectoare, pentru a evita o eventuala recidiva.

Ultima veste proasta pe care selectionerul ar fi vrut sa o auda inaintea intilnirii cruciale cu Olanda era o noua accidentare a capitanului Cristi Chivu. Dupa ce a rasuflat usurat ca fundasul si-a revenit rapid dupa accidentarea la picior, Victor Piturca a trecut din nou prin emotii.

Chivu, eroul meciului Lyon - Roma (0-2) din Liga Campionilor, a platit scump calificarea echipei sale in sferturile competitiei. Dupa ce a primit un cot in plina figura, iar medicii au pus diagnosticul de fractura de piramida nazala, internationalul a fost operat miercuri seara la o clinica privata din Roma.

Asa cum aratau cele mai sumbre pronosticuri, capitanul echipei nationale a fost supus unei interventii chirurgicale complicate, care a constat in reconstructia integrala a piramidei nazale. "Sint treaz de citeva ore. Sincer, nici nu prea am reusit sa dorm si mi-e mult mai usor sa scriu decit sa vorbesc", a punctat Chivu, ieri, pe blogul de pe site-ul sau personal.

"Mi-a fost reconstruit tot nasul, sept, piramida si cartilaj, iar peste sapte zile imi va fi indepartat plasticul care imi protejeaza piramida nazala, imi vor fi scoase firele si sper sa revin pe teren cit mai repede posibil", a povestit fundasul Romei.

"Am vorbit cu Cristi, dar foarte greu. Nu prea poate sa vorbeasca, pentru ca a trecut printr-o operatie grea. Pot sa va spun ca a iesit din spital, iar luni va merge la control. Atunci vom sti exact care este situatia lui inainte de meciul cu Olanda", a declarat medicul echipei nationale, Pompiliu Popescu. Cel mai ingrijorat om a fost, insa, Victor Piturca. Selectionerul a vorbit ieri cu Chivu, pentru a-l incuraja si pentru a afla daca operatia a decurs bine.

Se pare ca fotbalistul l-a asigurat pe Piturca de faptul ca va face totul pentru a intra pe teren in partida de la Rotterdam, cu toate ca, in mod normal, recuperarea ar trebui sa dureze cel putin citeva saptamini. Chivu s-a aratat dispus sa faca orice sacrificiu pentru a fi alaturi de tricolori, avind in vedere importanta partidei pentru calificarea la Euro 2008.

Deoarece gravitatea afectiunii inseamna un risc mare pentru fotbalist, acesta ar urma sa poarte o masca protectoare, asa cum s-a intimplat si cu stelistul Ghionea, in urma cu un an.


Despre autor:

Sursa: Cotidianul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.