La conferinta de presa in care Steaua a prezentat cel mai scump transfer al Ligii I, brazilianul Elton, lucrurile s-au amestecat si cu nemultumirile oficialilor stelisti. Mihai Stoica si-a aratat indignarea fata de modul in care echipa campioana este tratata de arbitri si de presa. Noul mijlocas ofensiv al ros-albastrilor e asteptat sa aduca fantezie in jocul echipei.

Primul care a tras cortina de la "dezvelirea" lui Elton a fost managerul general al Stelei, Mihai Stoica. "L-am urmarit la mai multe meciuri si chiar la antrenamente. Mai mult, el ne-a fost recomandat de catre cel mai bun scouter al nostru din America de Sud. Nu l-am vazut doar pe un DVD, asa cum au incercat unii sa acrediteze ideea. Sincer sa fiu, nici acum nu-mi vine sa cred ca l-am transferat. Cind o sa vedeti cum joaca, o sa intelegeti si de ce", a incheiat Meme.

Nici antrenorul principal al Stelei, Cosmin Olaroiu, n-a contenit cu laudele la adresa brazilianului. "L-am cumparat pe Elton pentru ca se simtea nevoia fanteziei in jocul nostru. Avem jucatori inalti, puternici, acum ne trebuia si unul care sa creeze mai mult, mai ales ca cel responsabil cu asta, Dica, e accidentat. De altfel, chiar vreau sa-i vad jucind impreuna, lucru care se va intimpla nu peste mult timp", a spus Oli.

Brazilianul de doar 1,58 metri a fost extrem de emotionat atunci cind a vorbit despre mutarea sa la Steaua si de planurile pe care le are la aceasta echipa. "Vreau sa scriu o istorie frumoasa aici. Voi munci din greu pentru un post de titular. Nu inteleg ce spun coechipierii despre mine, dar vad ca sint bucurosi de venirea mea. Am avut oferte din Turcia, Ucraina si Rusia, dar Meme m-a convins sa vin aici. Sper sa joc cu Steaua in cupele europene", si-a manifestat intentiile Elton.

De asemenea, Mihai Stoica a dorit sa puna lucrurile la punct in ceea ce priveste situatia Stelei din clasament. "Nu putem juca si impotriva arbitrilor si impotriva unor oameni ca Mitica Dragomir. Vad ca domnul Dragomir stie ca Thereau l-a calcat pe git pe vasluian. Numai ca pe caseta nu se vede absolut nimic", si-a incheiat tirada Mihai Stoica.

A jucat pentru U-17

Noua achizitie a Stelei a facut parte din selectionata sub 17 ani a Braziliei si spune ca spera sa ajunga se evolueze si pentru nationala mare cariocas: "Am evoluat la Under 17, ma gindesc la nationala mare a tarii mele, dar, in primul rind, vreau sa ajut Steaua sa-si atinga toate obiectivele".

"Imi place Maradona"

Comparat in tara sa natala cu marele Maradona, acolo unde era alintat "Maradoninho", Elton spune ca il indrageste pe fostul star argentinian, cu care se aseamana in joc: "Imi place Maradona, a fost unul dintre cei mai buni jucatori din lume, si pot spune ca avem caracteristici asemanatoare, viteza si joc direct pe poarta".

MULTUMIRI. "Chivu ne-a razbunat"

Managerul general al ros-albastrilor, Mihai Stoica, a tinut sa-i multumeasca lui Cristi Chivu pentru ca a razbunat Steaua, dupa ce AS Roma a eliminat-o pe campioana Frantei, Olympique Lyon, in optimile de finala ale Ligii Campionilor: "Il felicit pe prietenul nostru Cristi Chivu, care ne-a razbunat eliminind pe Lyon din Liga".

Aminare in cazul Thereau

Decizia in privinta lui Cyril Thereau s-a aminat pentru astazi, la ora 14:00. "Nu i-am facut nimic jucatorului de la Vaslui. E imposibil sa-l doara capul, cred ca e de la altceva. Am explicat ce s-a intimplat si sper sa primesc o sanctiune minima. Nu cred ca am o reputatie de jucator agresiv", a spus atacantul la iesirea de la Comisia de Disciplina.

ANDREY: "Nu eu l-am convins sa vina la Steaua. Doar i-am povestit cum e aici. Mingea il iubeste. Este un jucator si un om bun. Nu voi putea fi profesorul lui de romana, pentru ca nu stiu nici pentru mine. Profesorul meu e Nesu. Ma invata totul. Eu voi face ce pot sa-l ajut pe Elton sa se integreze."

Lista lui Elton

Intrebat de unul dintre ziaristi cu ce fotbalisti si antrenori celebri fost coleg, sud-americanul Stelei a insiruit o lista de nume ale unor jucatori si tehnicieni cunoscuti in lumea fotbalului. "Am fost coleg Carlos Alberto, Doni, Mascherano si am lucrat cu antrenori ca Leao, Daniel Passarella si Antonio Lopez", a spus Elton. Managerul general din Ghencea, Mihai Stoica, a glumit pronuntind si numele tehnicianului Stelei, iar brazilianul s-a conformat imediat si a spus, pe acelasi ton glumet: "Da, si Oli".

Ironiile lui Oli

Olaroiu a avut timp, in cadrul conferintei de presa in care a fost prezentat Elton, sa spuna citeva cuvinte si despre arbitrajul de care s-a lovit Steaua in primele etape ale actualului sezon. "Dupa greseala de la Vaslui, cind Thereau a fost eliminat, probabil ca o sa primim iarasi scuze, arbitrul poate fi suspendat, dar noua cine ne da punctele inapoi? O reparatie a acestei nedreptati ar fi ca Thereau sa nu fie suspendat". De asemenea, antrenorul Stelei a adus aminte si de gravele greseli de la Oradea, in meciul cu UTA, atunci cind tusierul Vasile Constantin le-a anulat ros-albastrilor un gol extrem de clar in minutul 85 al partidei, semnalizind ofsaid.

Cit priveste o eventuala campanie dusa impotriva Stelei, ca echipa campioana sa nu ocupe locul doi la sfirsitul campionatului, Oli a spus: "Judecati toate greselile facute impotriva noastra si veti gasi singuri raspunsul".

Joaca la Constanta?

Cosmin Olaroiu nu a exclus posibilitatea ca Elton sa-si faca debutul in tricoul Stelei chiar simbata, la Constanta: "Ar putea evolua chiar in meciul cu Farul, insa ramine de vazut daca vom risca sa-l folosim. Daca va trece peste problemele cu fusul orar, e posibil sa joace". Mihai Stoica a spus ca Elton este apt din punct de vedere medical, iar cartea verde va sosi joi, la 24 de ore dupa ce Steaua va vira suma de transfer in contul clubului Corinthians.

COSMIN OLAROIU: "Este un jucator care compenseaza handicapul inaltimii prin inteligenta si prin mobilitate. Nu sintem adeptii fotbalistilor scunzi, insa Elton este un mijlocas de exceptie. Este un jucator care poate sa ofere spectacol cum putini pot fi in stare in campionatul nostru."


Despre autor:

Sursa: Cotidianul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.