"U" Cluj, CSU Ploiesti, ELBA Timisoara si Atlassib Sibiu s-au calificat in Turneul Final al Cupei Romaniei. Pentru a-si asigura gazduirea acestuia, o formatie trebuie sa plateasca 7.500 de lei, lucru care ar putea fi posibil abia pe 12 martie, cind FRB a anuntat ca va deschide o licitatie pentru faza finala. In cazul in care se ajunge la balotaj, va cistiga cel care ulterior da mai mult.

Cele patru echipe calificate la Turneul Final al Cupei Romaniei incearca sa-si asigure gazduirea ultimului act al intrecerii, care va avea loc in perioada 30-31 martie. Pe 12 martie insa, la sediul federatiei de specialitate, "U" Mobitelco Cluj, Atlassib Sibiu, ELBA Timisoara si CSU Ploiesti isi vor trimite oficialii la licitatie.

Favorita la asigurarea Final Four-ului pare a fi gruparea de pe Cibin, asta si pentru ca Sala Transilvania este una de nivel european, iar Sibiul este aproape in mijlocul tarii, lucru ce nu ar face dificila deplasarea celorlalte trei formatii. Nici Clujul nu va sta deoparte si va incerca sa-si asigure organizarea acestei competitii, arena din orasul de pe Somes fiind cea mai mare din Romania.

Campionii de la CSU vor ca, pe linga gazduirea All Star Game-ului, sa aduca in Ploiesti si ultima faza a Cupei Romaniei. "Am cistigat toate meciurile in acest sezon si vom incerca sa terminam campionatul fara nici un esec. Obiectivul nostru este eventul si ar fi o onoare pentru noi sa aducem aici finala", a declarat Alexandru Iacobescu, dupa meciul pe care prahovenii l-au adjudecat in Capitala, 77-70 cu Dinamo, in semifinalele cupei.

Echipa antrenata de Mladen Jojici are cele mai mari sanse la cucerirea trofeului, Virgil Caru- tasu, Reggie Elliot sau Bojan Obradovici aratind tuturor ca formatia la care evolueaza stie sa joace combinativ si are ca atu defensiva. "Pina astazi (n.r. - ieri) doar CSU Ploiesti s-a inscris la licitatie. Dar sint sigura ca nu vor ramine singuri. Pina pe 12 martie vor aparea contracandidati si, in cazul in care vor fi mai multe cluburi, acela care va putea sa asigure o taxa de 7.500 de lei va cistiga organizarea Turneului Final. Daca vor fi mai multe echipe care acorda aceeasi suma, se va licita pina cind una isi va adjudeca aceasta intrecere. Nu va exista cap de serie la tragerea la sorti, toate echipele urmind sa faca parte dintr-o singura urna", a precizat Carmen Tocala, presedintele FRB.

Presiuni federale

In cursul zilei de joi, oficialii echipei ELBA Timisoara au cerut aminarea partidei pe care gruparea de pe Bega urma sa o dispute astazi, pe propriul teren, cu CS Otopeni. Sapte baschetbalisti ai formatiei antrenate de Dragan Petricevici au fost diagnosticati cu enterocolita acuta, ceea ce ar insemna ca sportivii respectivi sa nu evolueze timp de citeva zile. Conform Mediafax, tehnicianul banatenilor a revenit asupra deciziei si a hotarit ca meciul sa aiba loc, chiar daca starea jucatorilor Dejan Mladenovici, Nenad Markovici, Cristian Iov, Milos Pesici, Andrei Talaba, Ionut Slabu si Mihai Popa nu este optima pentru a disputa un meci in Campionatul National.

Petricevici a declarat ca medicii timisoreni au fost sunati de foarte multe ori de angajati din cadrul federatiei de specialitate, pentru a se asigura ca diagnosticul este cel corect, chiar daca forul din Vasile Conta acceptase cererea de aminare a intilnirii. Antrenorul a precizat ca s-au facut prea multe presiuni din Capitala si a ales sa dispute partida.

"U" a invins la Brasov

Intr-o partida disputata in devans, contind pentru etapa a XXI-a, CSU Cuadripol Brasov a pierdut acasa, scor 60-92, cu "U" Mobitelco Cluj. Dupa acest joc, clujenii au acumulat 33 de puncte si au urcat pe pozitia a treia, in timp ce Cuadripol ocupa locul 12, cu 23 de puncte.

Trei mii de lei la fete

Daca la masculin suma de pornire a licitatiei este de 7.500 de lei, la feminin aceasta este aproape de doua ori mai mica, federatia cerind ca un club care s-a calificat in Turneul Final al Cupei Romaniei sa aiba cel putin trei mii de lei. In Final Four au ajuns: ICIM Arad, Olimpia Bucuresti, Municipal Biandra Tirgoviste si CET Govora.


Despre autor:

Sursa: Cotidianul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.