La antrenamentul de ieri, de dinaintea plecarii spre Sevilla, brazilianul Stelei a fost goalkeeperul ce a aparat poarta echipei care, se pare, va fi trimisa din primul minut, de Oli, pe Sanchez Pizjuan.

Gafa lui Cernea, premergatoare golului lui Poulsen, a fost capitala in decizia luata de Olaroiu. Debutul intr-un meci oficial al brazilianului se va petrece pe un teren legendar pentru Steaua.

Chiar daca Andrey nu avea decit doi ani atunci cind Duckadam facea istorie in ceea ce priveste fotbalul, aparind nu mai putin de patru lovituri de la unsprezece metri, miine e posibil ca brazilianul sa faca si el un meci mare pe Sanchez Pizjuan. La antrenamentul de ieri dupa-amiaza, Andrey s-a pregatit intens sub observatia lui Vasile Iordache, antrenorul portarilor din Ghencea, avind citeva interventii care i-au smuls cuvintele de incurajare marelui goalkeeper al Stelei.

Se pare ca, la insistentele lui Gigi Becali, patronul care a declarat ca se va ocupa activ de pregatirea partidei cu FC Sevilla, dupa ce a stat si a privit jocul extrem de slab de la Bucuresti, Olaroiu il va titulariza pe Andrey in jocul de miine seara. Trei ar fi motivele pentru care Oli face aceasta mutare.

1. Gafa lui Cernea de la faza premergatoare primului gol al Sevillei, atunci cind a comis hent, iesind cu minge cu tot afara din careul de saisprezece metri.

2. Declaratiile portarului adus de la Galati, imediat dupa partida de la Madrid, atunci cind, ajutat si de o prestatie foarte buna, Cernea a spus ca va parasi Steaua si va merge acolo unde "se va simti respectat si apreciat", lucru care nu i-a picat tocmai bine lui Gigi Becali.

3. Faptul ca Andrey e protejatul lui Mihai Stoica, oficialul stelist declarind, in repetate rinduri, ca brazilianul e un portar bun, care va ajuta Steaua. Cum calificarea e ca si rezolvata, meciul de la Sevilla, unul fara presiune prea mare, e jocul perfect in care sa debuteze Andrey.

Alegerea lui Andrey vine si ca urmare a faptului ca Cernea, portarul pe care s-a bizuit Steaua odata cu iesirea din forma a lui Carlos, nu doreste sa semneze contractul cu ros-albastriii, acestia propuni ndu-i o varianta care nu-l multumeste pe goalkeeper.

Saban, titular?

Unul dintre oamenii care ar putea intra in primul unsprezece trimis miine de Cosmin Olaroiu in meciul cu Sevilla este israelianul Klemi Saban. Dupa partida de acasa cu Real Madrid, atunci cind Klemi a fost ridiculizat de catre Robinho, multi oameni de fotbal s-au indoit de calitatile israelianului, locul acestuia fiind luat de Stancu. Dar, fostul student a avut si el mari probleme cu Adriano, brazilianul punindu-l in dificultate de multe ori, lucru care-l repune in cartile titularizarii pe Saban.

Revine Dragutinovici

Fundasul sirb a revenit la antrenamentele echipei si poate fi folosit la meciul cu Steaua din cupa UEFA, insa, andaluzii continua sa aiba probleme in defensiva. Capitanul Javi Navarro va rata atit intilnirea cu Steaua, cit si partida din campionat contra lui Getafe, iar Aitor Ocio a devenit si el indisponibil, acuzind probleme la genunchi. In afara lui Escude si Dragutinovici, Juande Ramos nu il mai are la dispozitie decit pe tinarul argentinian Fazio.

Gigi a scapat basma curata

Problema pe care patronul Stelei a dezvaluit-o, involuntar, referitoare la datoria pe care o firma ce lucreaza cu ProTV o avea fata de Steaua, si la cum s-a stins acea datorie, Gigi Becali nemaiplatind chirie la Marriott, postul tv facind reclama hotelului, astfel compensarea facindu-se in trei, a fost clasata de catre Clubul Roman de Presa, condus de catre Cristian Tudor Popescu. "Nu exista elemente probatoare pentru a duce mai departe investigatia", a declarat Popescu.

Cu doua virfuri

Un capitol aparte in pregatirea ros-albastrilor la ultimul antrenament pe pamint romanesc, inainte de plecarea spre Sevilla, a fost cel reprezentat de catre cei doi atacanti titulari de miine seara. Thereau si Vali Badea au primit o atentie speciala din partea lui Cosmin Olaroiu, cel care le-a impus un exercitiu cu care se spera ca defensiva Sevillei sa fie data peste cap. Atunci cind mingea ajungea pe benzile terenului, cei doi tisneau spre poarta aparata de Andrey, insa incrucisau, schimbi nd locurile, pentru ca fundasii adversi sa fie nauciti de mis- carea lor.

Astfel ca, Vali Badea, cel care pleca din spatele lui Thereau, ajungea la prima bara pentru a devia in poarta baloanele centrate de Bostina sau Nicolita. Francezul mergea spre coltul lung, de unde relua mingile care treceau de Vali Badea. Un lucru interesant era aparitia la saisprezece metri a lui Paraschiv, cel care incheia cu sut orice actiune care venea in zona sa. Astfel, se legitimizeaza pozitia lui Oli, cel care spunea ca nu va juca defensiv nici cu Sevilla, asta dupa episodul Middlesbrough


Despre autor:

Sursa: Cotidianul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.