In ciuda infringerii de pe Da Luz, actionarii dinamovisti ramin optimisti in vederea returului. Oficialii sint siguri ca alta va fi desfasurarea partidei de la Bucuresti, iar unii dintre ei cred ca echipa din Stefan cel Mare are in continuare prima sansa de a trece in turul urmator al Cupei UEFA. Conducatorii se bazeaza pe jocul bun de acasa, in antiteza cu evolutiile sterse din deplasare.

Infringerea din tur nu i-a debusolat pe actionarii din Stefan cel Mare. Oamenii de afaceri au ramas increzatori in vederea calificarii, parerile despre sansele de a trece in turul urmator fiind diverse, insa, domina un aer de optimism. Cel mai bun la acest capitol este si cel mai tinar investitor.

Dragos Savulescu a declarat, ieri, ca Dinamo are prima sansa de a se califica: "Evolutia noastra a fost una incurajatoare. Portughezii nu au fost constanti in evolutia lor, chiar daca si-au creat citeva ocazii de a marca. Pot sa spun ca noi avem prima sansa de a merge mai departe, si ma bazez pe atmosfera din Stefan cel Mare si pe faptul ca noi jucam mult mai bine acasa".

Nici Vladimir Cohn nu a parut neincrezator dupa infri ngerea de pe Da Luz, iar actionarul a fost de parere ca procentele de calificare sint egale: "Jocul a fost bun, dar rezultatul, nefericit. In acest moment sansele sint fifty-fifty. Pe teren propriu sintem mult mai puternici".

A urmat Cristi Borcea, un optimist incurabil, iar discursul lui a aratat, inca o data, acest lucru: "Cu putin noroc, am fi putut obtine un rezultat mai bun. Acasa, cu sprijinul fanilor nu am mai pierdut de mult timp. Avem sanse mari de calificare".

Singurul actionar mai retinut a fost Vasile Turcu. "Sa nu uitam ca noi venim din pregatiri, iar ei sint in plin campionat. Asta zic eu ca a contat, insa, in meciul de la noi, o sa fie altceva. Eu sint mai ponderat, si spun ca ne aflam undeva la 35% de o calificare in turul urmator", a incheiat patronul de la Romconstruct.

Urs Meier, la retur

Dinamo - Benfica va fi arbitrat de o brigada daneza. La centru, Nicolai Vollquatz, ajutat de asistentii Torben Jensen si Bo Abildgaard. Surpriza vine, insa, din partea observatorului trimis de UEFA, nimeni altul decit eroul negativ de la Copenhaga, Urs Meier. In 2003, elvetianul a fost calaul Romaniei, dupa ce a prelungit excesiv meciul decisiv cu Danemarca, nordicii reusind sa inscrie golul care i-a lasat pe tricolori acasa de la Euro 2004.

REACTIE. Stoichita crede in calificare

Mihai Stoichita, fost antrenor la Dinamo in sezonul 1993-1994, a catalogat prima mansa cu Benfica drept una buna la nivelul organizarii jocului. "Acest 0-1 poate fi remontat. Dinamo merita felicitari pentru jocul tactic, au fost agresivi in aparare, dar cam timizi in atac. Au avut prea mult respect pentru adversari. Daca meciul tur i-a apartinut lui Lobont, astept ca, la Bucuresti, cuplul N&D sa-si ia revansa. Cred ca Dinamo are sanse de calificare, pentru ca Benfica si-a aratat limitele. Nu se compara cu cea din 2000", a spus tehnicianul.

RASPLATA. Prima marita?

Inaintea dublei cu Benfica, Cristi Borcea a avut o discutie cu jucatorii, in care le-a comunicat acestora prima pentru eliminarea Benficai. Din cite se pare, pe elevii lui Rednic ii asteapta aproximativ 10.000 de dolari de persoana in cazul unui rezultat care sa asigure calificarea in meciul de la Bucuresti. Este foarte posibil ca acestor bani sa li se mai adauge ceva, in dorinta de a-i mobiliza pe fotbalisti.

"Am calcat strimb"

Pentru Cristi Pulhac, meciul de la Lisabona a durat doar o ora. In minutul 63 al partidei, fundasul stinga al lui Dinamo s-a accidentat, Mircea Rednic fiind, astfel, nevoit sa il inlocuiasca. "Am calcat strimb, dar nu cred ca e ceva grav. Sint sigur ca voi fi in teren la meciul de la Bucuresti", a comentat protagonistul dinamovist. Momentul a fost considerat a fi decisiv de tehnicianul lui Dinamo, care s-a aratat ingrijorat de ghinionul elevului sau.

"Dupa schimbarea lui Pulhac, totul s-a rupt in jocul nostru", s-a lamentat antrenorul ciinilor. Problemele fotbalistului de 24 de ani au inceput cu o zi inaintea partidei cu Benfica, la antrenamentul oficial. Jucatorul a trebuit sa paraseasca mai repede suprafata de joc.


Despre autor:

Sursa: Cotidianul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.