Dinamovistii au intrat pe ultima suta de metri pentru confruntarea de miercuri, cu Benfica Lisabona, in mansa intai a saisprezecimilor de finala ale Cupei UEFA.

Astfel, in acesta dimineata, la ora 10.00, delegatia "alb-rosiilor" va decola spre spre Lisabona cu o cursa charter, de pe aeroportul "Henri Coanda".

Dupa un zbor de circa patru ore este programata sosirea in capitala Portugaliei, formatia pregatita de Mircea Rednic urmand apoi sa se cazeze la hotelul Marriott. In cursul acestei seri, de la ora 19.00 (ora Portugaliei), "cainii" vor sustine un prim antrenament, pe un teren care le va fi pus la dispozitie de clubul lusitan.

Maine seara, de la ora locala 19.00, va avea loc conferinta de presa a tehnicianului Mircea Rednic, 30 de minute mai tarziu urmand sa se desfasoare antrenamentul oficial al dinamovistilor. Sedinta de pregatire este programata pe stadionul "Da Luz", unde se va disputa si meciul de miercuri dintre Benfica si Dinamo, de la ora Romaniei 22.00.

Dupa cum se stie, formatia din Stefan cel Mare a spulberat cu 6-0 echipa a doua a clubului, vineri seara, in ultimul amical dinaintea jocului cu "vulturii" portughezi. Evolutia jucatorilor, in special cea a atacantilor, l-a multumit pe Mircea Rednic. "Jucatorii s-au miscat bine si este imbucurator ca cinci goluri din cele sase au fost marcate de atacanti. Astfel, pot spune ca si-au reglat tirul pentru meciul cu Benfica", a spus "Puriul", care are la dispozitie intreg lotul, cu exceptia lui Caicedo si Vranjkovic, netrecuti pe lista UEFA. La partida de pe "Estadio da Luz", dinamovistii nu se vor simti chiar in "infern", asta deoarece vor fi incurajati din tribune de aproximativ 800 de suporteri romani.

O parte dintre acestia, membri ai Peluzei "Catalin Haldan", vor pleca maine dimineata de pe aeroportul "Henri Coanda", cu o cursa charter care va decola in jurul orei 8.00. Alti fani vor decola tot maine, doua ore mai tarziu, de pe aeroportul Baneasa, in cadrul unei excursii organizata de clubului Dinamo, in timp ce un al treilea grup va pleca in aceasta seara, urmand sa faca pentru o zi un popas la Barcelona. De asemenea, aproximativ 250 de suporteri vor veni din imprejurimile Lisabonei si din Spania.

Benfica, eliminata din Cupa Portugaliei

Veste buna pentru dinamovisti! Sambata, cu patru zile inaintea meciului din Cupa UEFA, Benfica a fost eliminata in "optimile" Cupei Portugaliei, suferind astfel prima infrangere din acest an. "Vulturii" au pierdut cu 2-1 partida sustinuta in deplasare, cu divizionara secunda Varzim, ratand astfel calificarea in sferturile de finala ale competitiei.

Golul Benficai a fost inscris de Simao Sabrosa, in minutul 30, in timp ce pentru gazde au marcat Nelson (‘13 - autogol) si Mendonca (’77). Echipa antrenata de Fernando Santos a evoluat in urmatoarea formula: Quim - Nelson, Luisao, Anderson, Leo (’83 Ferreira) - Beto (’65 Karyaka), Katsouranis, Coimbra (’46 Mantorras), Rui Costa - Nuno Gomes, Simao.

La finalul jocului, tehnicianul Benficai a declarat ca esecul nu va afecta moralul formatiei sale pentru meciul cu Dinamo. "Infrangerea nu va afecta randamentul pentru Cupa UEFA. Duminica (n.r. ieri) avem antrenament si vom incerca sa ne revenim din punct de vedere psihic. Cupa UEFA este o competitie diferita si vrem sa ne prezentam bine in fata echipei Dinamo", a subliniat Fernando Santos.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.