Comisia de Disciplina a FRH a decis ca meciul dintre Dinamo Baumit si Steaua sa fie reprogramat. Partida trebuia sa se joace simbata, dar nu a mai avut loc din cauza incidentelor din tribune.

Echipa din Soseaua Stefan cel Mare a fost amendata cu 2.000 RON si va evolua fara spectatori in acest sezon. Militarii sint nemultumiti de hotarire si sustin ca ar fi trebuit sa cistige jocul la masa verde.

Oficialii echipei de handbal masculin Dinamo Baumit pot sa rasufle usurati, dupa ce Comisia de Disciplina a FRH a decis ca meciul cu Steaua sa fie reprogramat. Partida care opunea cele doua mari rivale ar fi trebuit sa se dispute simbata seara, dar nu a mai avut loc, din cauza incidentelor din tribune, declansate de galeriile formatiilor care s-au luat la bataie. Conform regulamentului, Comisia recomanda Comitetului Director al forului, ca meciul sa se dispute la o data care va fi stabilita ulterior. In mod normal, se va tine cont de aceasta propunere, iar decizia finala a celor de la FRH va ramine aceeasi.

Chiar daca a scapat de spectrul unei infringeri la masa verde cu 0-10, Dinamo va trebui sa plateasca o amenda de 2.000 RON si va juca fara spectatori toate meciurile de pe teren propriu din acest sezon. Cu toate acestea, conducatorii clubului din Soseaua Stefan cel Mare s-au aratat, in prima faza, nemultumit i de penalizare. Apoi, realizi nd ca amenda nu este mare, au revenit asupra primelor declarat ii, limitindu-se sa afirme ca regreta mult cele intimplate.

"Din pacate, noi sintem cei care avem de suferit, in conditiile in care baietii nu au gresit cu nimic. Trist este ca ambele echipe au fost afectate de incidentele declansate de persoane pe care nu le pot numi in nici un caz suporteri", a declarat Marcel Popescu, presedintele CS Dinamo, care a adaugat ca nu intentioneaza sa depuna un memoriu pentru ca amenda sa fie cel putin redusa.

Daca alb-rosiii sint, totusi, satisfacuti de faptul ca nu au pierdut intilnirea, nu acelasi lucru se poate spune despre omologii lor militari. Conducerea sectiei de handbal a CS Steaua afirmase, prin vocea presedintelui Stefan Birtalan, ca, in conformitate cu regulamentul, Alin Sania si compania ar trebui sa cistige meciul cu 10-0, la masa verde. Tocmai de aceea, oficialii gruparii ros-albastre s-au dovedit prea putin volubili dupa aflarea deciziei finale, tratindu-si in acest fel nemultumirea.

Se pregatesc legi noi

Generalul Olimpiodor Antonescu din cadrul Inspectoratul General al Jandarmeriei a declarat ca Ordonanta nr. 11/2006 pentru prevenirea si combaterea violentei in sport va fi modificata conform modelului englez care include sanctiuni drastice pentru fani de la prima abatere. Jandarmeria a intocmit deja un proiect legislativ in acest sens si doreste sa urgenteze intrarea sa in vigoare, dupa ultimele incidente care au culminat cu bataile de la meciul de handbal dintre Dinamo si Steaua.


Despre autor:

Sursa: Cotidianul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.