Aflat intr-o perioada dificila la Ajax, Nicolae Mitea ar putea primi o mina de ajutor de la Donetk. Mircea Lucescu s-a aratat interesat de achizitionarea tinarului mijlocas, pe care crede ca l-ar putea reinventa sub comanda sa. Negocierile ar urma sa inceapa la vara. Internationalul lancierilor si-a manifestat intentia de a parasi pe Ajax la finele acestui sezon.

Nicolae Mitea nu o duce foarte bine la Ajax. Nu s-a sfiit sa o spuna public, nu s-a ferit sa-si atace in presa antrenorul care una ii spusese la inceputul sezonului si alta a fa- cut ulterior. "Nu inteleg de ce nu joc, pentru ca Ten Cate nu mi-a dat nici o explicatie. In loc sa fiu la echipa mare, el ma trimitea la tineret! Credeam ca acest lucru se intimpla doar atunci cind revii dupa o accidentare serioasa, nu si atunci cind iti revii complet. Oricum, sint decis: daca pina la vara nu se va rezolva aceasta situatie, atunci imi voi cauta alt club la care sa joc. Am discutat deja cu oamenii din conducere, iar ei mi-au dat dreptate. Ramine de vazut ce va fi pina la vara", a rabufnit Nicolae Mitea pe blogul sau de pe www.spt.ro.

Din cite se pare, vorbele lui nu au ramas fara ecou. Desi s-a vorbit despre o posibila reintoarcere la Dinamo, pentru Mitea a aparut deja o alta varianta. Este vorba despre Sahtior Donetk, echipa antrenata de Mircea Lucescu. Conform unor surse apropiate clubului patronat de Rinat Ahmetov, tehnicianul roman si-a intrebat colaboratorii despre situat ia contractuala a mijlocasului de 21 de ani.

"L-as aduce aici, linga mine, vreo doi ani de zile. In conditiile in care la Ajax nu prea joaca, cred ca la Donetk ar avea o sansa buna sa revina in primplan", ar fi spus Il Luce, care pare decis sa inainteze o oferta gruparii batave la sfirsitul acestui sezon. N-ar fi pentru prima oara cind Mircea Lucescu transfera la echipa pe care o antreneaza un jucator roman aflat intr-un moment dificil al carierei.

Cazurile Hagi si Sabau (Brescia), Gica Popescu (Galatasary) sau Lupu (Rapid) sint exemple cunoscute. Ramine de vazut daca si Nicolae Mitea va deveni un trofeu in vitrina fotbalistilor revitalizati de Mircea Lucescu.

800 DE MII de euro este salariul pe care Nicolae Mitea il primeste la Ajax, echipa cu care mai are contract pina in 2009.

MIRCEA LUCESCU (antrenor Sahtior):" Deocamdata, nu ma intereseaza ce face Mitea. Vom vedea de la vara ce se va intimpla sau daca se va intimpla ceva."


Despre autor:

Sursa: Cotidianul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.