Conducerea lui Sahtior i-a propus lui Ciprian Marica prelungirea cu inca trei ani a contractului si o marire substantiala de salariu, astfel ca fotbalistul ar urma sa evolueze inca cinci sezoane in Ucraina. Virful, in schimb, a pus o conditie: o clauza de reziliere rezonabila.

Ciprian Marica a devenit unul dintre cei mai vinati fotbalisti romani, fapt care i-a pus pe ginduri pe oficialii lui Sahtior. Conducerea clubului ucrainean incearca sa gaseasca solutia perfecta pentru ca atacantul roman sa ramina la Donet k pe termen lung. Dupa ce internationalul a primit mai multe oferte tentante de transfer in aceasta iarna, gruparea lui Ahmetov contraataca si ii ofera o prelungire a contractului cu inca trei ani si o marire substantiala de salariu.

Fotbalistul mai are deja doi ani de contract cu Sahtior, astfel ca acesta ar urma sa activeze in Ucraina in viitoarele cinci sezoane. Se pare ca initiativa i-a apartinut antrenorului Mircea Lucescu, tehnicianul declarind in numeroase rinduri ca ascensiunea spectaculoasa a lui Marica trebuie sa-si gaseasca o continuitate la actuala echipa de club. Surse din anturajul fotbalistului spun, insa, ca acesta nu este pe deplin multumit de termenii contractului propus de ucraineni, care, pentru a-l pastra cit mai mult, i-au stabilit o clauza de reziliere de 15 milioane de dolari.

Se pare ca tinarul fotbalist este dispus sa-si prelungeasca angajamentul numai cu condit ia ca valoarea clauzei sa fie mai mica. Dupa patru ani petrecut i sub comanda lui Mircea Lucescu, Marica se gindeste de mai multa vreme sa ajunga la un club galonat din Europa, chiar din vara, in cazul in care va exista o oferta destul de tentanta. Mai ales ca evolutiile bune din ultima vreme, de la echipa nationala, i-au crescut cota considerabil si l-au motivat indeajuns de mult incit si pretentiile acestuia sa fie mult mai mari.

L-a vrut Juventus

Una dintre echipele care s-au aratat interesate de Marica in aceasta iarna a fost Juventus Torino. Italienii au facut o oferta de opt milioane de euro ucrainenilor si, chiar daca initial se declarasera de acord, ulterior, oficialii lui Sahtior au marit pretul la zece, respectiv 12 milioane de euro. Chiar daca au sistat discutiile pentru moment, torinezii au lasat o usa deschisa pentru reluarea negocierilor de la vara, dupa ce vor reveni in Serie A.

Stoican, imprumutat?

Fundasul a intrat deja in programul normal al echipei sale, dupa sase luni in care s-a recuperat dupa accidentare. El a evoluat citeva zeci de minute in perioada de pregatire, dar spune ca nu poate juca, deocamdata, la forma maxima. "Ma simt bine, nu mai am nici o problema, dar inca nu ma simt apt suta la suta", a spus Flavius Stoican. Mircea Lucescu s-a gindit deja la o varianta prin care elevul sau sa-si revina complet: "Exista posibilitatea ca Stoican sa fie imprumutat trei luni la o alta echipa unde sa joace constant si sa ajunga la zi cu pregatirea fizica", a declarat tehnicianul lui Sahtior.

Se pare ca fotbalistul a avut deja oferte din Spania, de la Malaga, si alte citeva din Ucraina, dar pe care le-a refuzat. "Am considerat ca trebuie sa ma simt in stare sa ajut echipa la care ma duc. Vreau sa dau gol din primul meci si sa dau centrari utile. Deocamdata, nu stiu ce va fi. Sincer, as prefera sa ramin aici, sa intru la joc incet-incet".

ArenA de trei stele

Dupa inspectia UEFA din urma cu zece zile, a stadionului din Piatra Neamt (foto), FRF a primit ieri o scrisoare din partea forului european, prin care arena a primit unda verde sa gazduiasca meciul RomAnia - Luxemburg. Stadionului i-a fost acordata categoria a treia din partea UEFA, astfel ca, pe linga partida tricolorilor, din preliminarii, va putea gazdui si meciuri din Cupa UEFA.

Pentru grupele Ligii Campionilor, oficialii nemteni trebuie sa termine lucrarile incepute deja si sa asigure dotarea necesara transmisiunilor TV.


Despre autor:

Sursa: Cotidianul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.