Inevitabil, transferul lui David Beckham la echipa Los Angeles Galaxy a fost analizat si din punctul de vedere al pierderilor financiare ce vor fi inregistrate de fostul sau club, Real Madrid. Astfel, in urma unui studiu intocmit de doi profesori spanioli, s-a ajuns la concluzia ca plecarea lui Beckham va duce la pierderi de aproximativ 45 de milioane de euro pentru gruparea spaniola. Autorii studiului au explicat ca fotbalul a devenit mai mult o industrie a distractiei, iar multe dintre veniturile cluburilor nu provin din partidele castigate, ci din popularitatea jucatorilor sau din vanzarea de produse promotionale. "Contributia lui Beckham la bugetul lui Real Madrid era bazata mai mult pe drepturile de imagine ale fotbalistului. Jucatorul englez aducea venituri intre 30 si 50 de milioane de euro in fiecare an. In ciuda problemelor, atat Beckham, cat si Ronaldo vor continua sa aduca bani pentru Real", a precizat unul dintre profesori. Real Madrid castiga aproximativ jumatate din suma pe care Beckham o incaseaza din drepturile de imagine. Mijlocasul gruparii spaniole, Robinho, a declarat ca multi fotbalisti sunt de parere ca este vital ca englezul sa mai ramana pana in vara la Madrid. "Daca vom avea probleme cu accidentarile, vom avea nevoie de David in echipa, mai ales in meciurile din Liga Campionilor, unde intalnirea cu Bayern Munchen este foarte importanta", a spus fotbalistul brazilian.

Chiar daca Beckham va ajunge la Los Angeles Galaxy tocmai la finalul acestui sezon, echipa americana a castigat deja o mare suma de bani, dupa ce vanzarile de bilete si abonamente s-au dublat, iar sezonul de fotbal in Statele Unite debuteaza la 8 aprilie. Englezul a semnat un contract pentru cinci ani cu LA Galaxy si va incasa aproximativ 250 de milioane de dolari.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.