Ion Craciunescu continua si in 2007 disputa cu Mircea Sandu, dupa ce a fost demis in conditii neclare de la sefia CCA, la ordinul sefului FRF. Fostul presedinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor a trimis o scrisoare la UEFA, pe adresa boss-ului Lennart Johansson, in care a precizat abuzurile lui Sandu, dar si scandalul legat de depunctarea Stelei, pentru anumite declaratii ale lui Gigi Becali. Mai mult, Craciunescu s-a adresat si Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii, dupa ce i s-a interzis sa mai activeze ca observator federal pe motiv ca fiul sau este arbitru. Ieri, Craciunescu a lamurit aceste lucruri intr-un interviu acordat ziarului ZIUA.

Nu renuntati la scandalul cu Mircea Sandu si l-ati reclamat la UEFA. Ce-i reprosati?

Nu sunt in nici un scandal cu Sandu. Eu am vrut sa-l las in pace, dar la ultima intalnire a sa cu arbitrii, din decembrie, a inceput sa-i arate cu degetul pe cei care au oficiat cu banderole albe in semn de protest fata de schimbarea mea din fruntea CCA. Astfel, am considerat de datoria mea sa-l informez pe Johansson, seful UEFA, despre doua lucruri grave care s-au intamplat in fotbalul romanesc.

Care sunt acestea?

Primul este momentul in care s-a luat cea mai drastica masura din fotbalul romanesc, si anume depunctarea unei echipe atunci cand un conducator al sau apeleaza la violenta verbala, dupa modelul FIFA si UEFA. Numai ca atunci cand trebuia sa o aplice, Sandu a dat inapoi, dupa ce Gigi Becali i-a facut semn cu degetul ca incepe sa faca niste dezvaluiri.

S-a strans Comitetul de Urgenta, condus de Sandu, si s-a anulat aceasta lege. Sigur, sunt de acord ca punctele sa se castige doar pe teren, insa nu putem accepta aceasta violenta verbala. De aici, pot trage concluzia ca Sandu este santajabil! Al doilea lucru este acela spus de un finantator al unui club, de fapt al unui patron, pentru ca el decide, cum ca el m-a numit la sefia CCA si tot el m-a schimbat!


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.