Problema stadionului Dinamo nu va mai fi o problema si liderul ar putea sa-si dispute meciurile din Liga Campionilor (editia 2007-2008) tot in Stefan cel Mare. Actionarii "ciinilor" au pregatit deja un proiect de modernizare a actualei arene, iar planul nu mai asteapta decit avizul autoritatilor, in speta Guvernul Romaniei, Ministerul Administratiei si Internelor si Primaria Capitalei. Presedintele Nicolae Badea a contactat o firma specializata din Germania, iar lucrarile vor dura cel mult un an si jumatate.

In prima faza, si cea mai importanta, se vor construi locuri de parcare, se vor reface vestiarele, iar masa presei va avea o alta infatisare, totul pina in luna septembrie, astfel incit UEFA sa aprobe desfasurarea meciurilor din Liga chiar pe "Dinamo". Ulterior, se va demara faza a doua a proiectului. Cit timp se va lucra la stadion, Dinamo ar putea sa joace meciurile de campionat pe terenul "Florea Dumitrache", fostul "Victoria".

Receptia viitoarei arene - la inceputul anului 2008

Lucrarile la noua arena vor fi asigurate de catre o companie germana, care se va ocupa, in prima faza, si de aducerea stadionului "Dinamo" la standardele UEFA, prin acoperirea tribunelor, marirea capacitatii la aproximativ 30.000 de locuri, construirea a peste 1.000 de locuri de parcare subterane. Intreg complexul sportiv "Dinamo" se va transforma radical. In peisaj va aparea un mall, cu restaurante, cinematograf, cafenele etc. Daca lucrarile vor demara in primavara, totul va fi gata pina la inceputul anului 2008. Cu toate acestea, Dinamo ar putea evolua in grupele Ligii Campionilor, in aceasta toamna, tot pe terenul propriu, pentru ca, intr-o prima faza, se vor indeplini conditiile impuse de UEFA. Ulterior, dupa incheierea parcursului in competitia europeana numarul 1, se va da drumul restului proiectului.

Stadion construit de nemti

Nemtii contactati de Nicolae Badea au o vasta experienta in domeniul constructiei si modernizarii de arene sportive. Firma a fost fondata in 1878, iar printre recentele lor proiecte duse la bun sfirsit se numara si recladirea stadionului "Bruchweg", apartinind celor de la FSV Mainz, cu o capacitate marita de la 16.000 la 30.000 de locuri. Societatea germana si-a extins afacerile si in zona Golfului, ridicind o impozanta arena in Qatar.

Amortizarea arenei - din activitati comerciale

Costul lucrarilor pentru viitorul stadion "Dinamo" este estimat la 160 de milioane de euro. Insa investitia nu va fi suportata de la buget sau din banii actionarilor, ci se va baza pe un imprumut bancar. Exista chiar si un plan de amortizare, pe o perioada de maximum sapte ani. Stadionul va fi inchiriat si pentru concerte si chiar expozitii ale unor galerii de arta. Mai mult, venituri importante vor fi obtinute si din mall-ul ridicat in incinta complexului. De exemplu, Real Madrid cistiga, zilnic, in jur de 50.000 de euro, numai din merchandising.

Badea confirma: "Planul exista deja, este bine pus la punct"

Presedintele Nicolae Badea a recunoscut, ieri, existenta acestui impozant proiect: "Saptamina viitoare, voi putea face mai multe comentarii. Pina atunci, mai am de obtinut o singura aprobare si dupa aceea am sa anunt despre ce este vorba. Intr-adevar, am luat legatura cu o firma germana, iar planul exista deja, este bine pus la punct". Aprobarea la care facea referire Badea trebuie sa vina de la Guvern. Intregul complex "Dinamo" se afla in proprietatea Ministerului Administratiei si Internelor. Actionarii din Stefan cel Mare au purtat mai multe negocieri cu Vasile Blaga si, din cite se pare, au ajuns la un numitor comun, in sensul ca l-au convins pe ministru de importanta refacerii arenei. Numai ca MAI, ca institutie subordonata Guvernului, nu poate da niciun aviz de incepere a lucrarilor, pina cind Guvernul nu aproba demararea lucrarilor. In consecinta, se asteapta unda verde de la Palatul Victoria. Problema Primariei Capitalei a fost rezolvata, Adriean Videanu asigurindu-i pe actionari ca le va da toate autorizatiile necesare.


Despre autor:

Sursa: 7plus.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.