Steaua Bucuresti, echipa proaspat calificata in optimile Cupei UEFA, a fost intampinata cu entuziasm la Braila, cu ocazia partidei amicale pe care bucurestenii au disputat-o in compania Daciei Unirea. In ciuda frigului si a viscolului puternic, nu mai putin de 25.000 de oameni s-au inghesuit in tribunele Stadionului Municipal stabilind un record de asistenta pentru un meci amical, in Romania.

Spectatorii i-au primit cu aplauze pe stelisti si au scandat numele fotbalistilor si al antrenorului Walter Zenga. In primul "11" al Stelei au aparut Radoi, Dinita si Dorinel Munteanu, jucatori care au dus greul partidei din Cupa UEFA. Steaua s-a impus cu 2-1 prin golurile inscrise de Dinita (3) si Baciu (67), in timp ce gazdele au punctat o data, prin Matei (56). In repriza a doua, Zenga a introdus in teren mai multi juniori, precum Muzac, Simion sau Chiacu.

Viitorii adversari ai Stelei in Cupa UEFA, spaniolii de la Villarreal, se bucura ca vor intalni formatia romaneasca in optimi. "Prefer sa intalnim Steaua, pentru ca Valencia este, asa cum este, o echipa mare. Imi pare rau ca nu s-au calificat, dar, sincer, preferam sa-i intalnim pe romani. Mi se par adversarii cei mai accesibili", a spus mijlocasul spaniolilor, Santiago Cazorla. Villarreal, echipa poreclita de suporteri "Submarinul galben", dupa culoarea traditionala a echipamentului, se afla pe locul cinci in Primera Division si s-a calificat in Cupa UEFA dupa ce a castigat, in vara, Cupa Intertoto. In sezonul trecut, Villarreal a ajuns pana in semifinalele Cupei UEFA, fiind elimiata chiar de fosta adversara a Stelei, Valencia.

Pentru a pregati cat mai bine dubla intalnire cu spaniolii, presedintele executiv al FC Steaua, Mihai Stoica, a declarat ca va solicita clubului Rapid amanarea derbiului programat pe 13 martie. "Vom proceda civilizat, pentru ca respectam Rapidul si le vom cere acceptul pentru ca Steaua-Rapid sa fie amanat, pentru ca este programat intre cele doua jocuri cu Villarreal. Daca Rapid nu va fi de acord, oricum derbiul va fi amanat in interesul fotbalului romanesc, cum scrie la regulament", a spus Mihai Stoica. Presedintele Rapidului, Dinu Gheorghe, a spus ca nu stie nimic despre o astfel de solicitare, dar ca se va respecta regulamentul.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.