Desi este inca in vacanta, Mircea Lucescu nu-si poate lua gindul de la fotbal. Pentru 2007, tehnicianul lui Sahtior isi doreste ca Marica sa confirme forma buna prin care trece si crede ca fiul sau, Razvan, e tare pe pozitii la Rapid, dupa ce a depasit o perioada nefasta. Il Luce e de parere ca meciul Romaniei cu Olanda, din primavara, este decisiv pentru tricolori.

Sport Total: La multi ani! Cu ce ginduri ati intimpinat noul an?

Mircea Lucescu: Singura dorinta e sa fiu sanatos in 2007. Acesta este primul lucru la care ma pot gindi. Dupa aceea vin si succesele.

Ce obiectiv aveti pentru anul care abia a inceput?

Nu am un obiectiv precis. Sper doar ca Sahtior sa continue pe aceeasi linie. Toate lucrurile bune pe care le-am construit pina acum trebuie sa mearga inainte. Trebuie sa va marturisesc ca, in ciuda virstei mele, pasiunea pentru fotbal a ramas aceeasi. Desi sint in vacanta, simt nevoia sa fiu pe teren. Orice pauza aduce cu sine dorul de fotbal si de competitie.

Sahtior?

As vrea sa mergem cit mai departe in Cupa UEFA. In primul rind sa trecem de primul meci, care e intotdeauna cel mai important. Sint ingrijorat doar de faptul ca partida cu Nancy este pe 14 februarie. La noi campionatul incepe abia in martie, iar adversarele noastre din UEFA vor avea deja citeva meciuri in picioare. E un handicap, dar nu insurmontabil. Trecem si peste asta.

Ce asteptati de la romanii pe care ii antrenati?

Vreau ca Marica si Rat sa confirme si anul acesta forma buna pe care au aratat-o. In privinta lui Ciprian, am mai spus-o, el trebuie sa ramina la Sahtior, deoarece este inca foarte tinar si mai are multe de acumulat. Echipele mari din Europa cauta jucatori de 27-28 de ani, care au experienta.

Cum a trecut fiul dumneavoastra peste perioada agitata de la Rapid?

A trecut cu bine. Razvan este tare pe pozitii. Are deja o experienta si nu i-am dat nici un sfat, pentru ca nu mai are nevoie de asa ceva. Toata lumea a incercat sa creeze presiune mare, deoarece numele Lucescu este un brand. Din fericire, el a depasit greutatile. Sigur, Rapid putea sa realizeze mai mult in Cupa UEFA, daca jucatorii erau mai increzatori in sansele lor, insa toate vin la timpul lor.

Ce sanse are echipa nationala sa obtina biletele pentru Euro 2008?

Totul depinde de meciul cu reprezentativa Olandei. Amicalele, oricit de tari ar fi, nu pot concura cu o asemenea intilnire. Olandezii pot fi batuti. Eu am incredere in forta echipei nationale a Romaniei.

RELAXARE. Vacanta la Sharm El Sheik

Dupa un sezon bun la Sahtior, Mircea Lucescu a hotarit sa ia o binemeritata vacanta. Il Luce si-a dus familia in Egipt, la Sharm El Sheik, departe de frigul din Ucraina. "Nu strica sa fiu putin rupt de agitatie si de preocuparile de zi cu zi. Ma relaxez cit pot, ca sa vin cu bateriile incarcate. Ne asteapta o perioada grea", a marturisit tehnicianul de la Donetk, care se va intoarce in Ucraina pe data de 8 ianuarie, cind incepe pregatirea de iarna.

APRECIERE. Crede in Steaua si in Dinamo

Antrenorul lui Sahtior crede ca Steaua si Dinamo au forta sa ajunga departe in Cupa UEFA. "Dupa ce au aratat in ultima editie a competitiei, cred ca amindoua sint capabile de lucruri frumoase. Fotbalul rom


Despre autor:

Sursa: Cotidianul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.