Bucurestiul este mai aproape de gazduirea finalei Cupei UEFA in 2010 sau 2011 intrucat Primaria Capitalei a deschis ieri ofertele inaintate de companiile interesate sa demoleze si sa reconstruiasca actualul stadion "Lia Manoliu" din Bucuresti. Desi nu mai putin de 20 de firme au cumparat caietul de sarcini, au depus oferte doar doua companii, asocierea formata din italienii de la Astaldi SpA si germanii de la JV Max Bogl si Alpine Mayreder Bau GmbH din Austria.

Comisia de licitatie de la nivelul municipalitatii va analiza ofertele celor doua companii si va stabili un castigator la inceputul anului viitor, insa se poate spune inca de pe acum ca favoriti sunt austriecii de la Mayreder Bau GmbH, intrucat oferta lor financiara si termenul de executie sunt mult mai mici decat ale companiilor inscrise in competitie. Daca primii au cerut 542,5 milioane lei pentru proiectarea si executia lucrarii in 32 de luni, austriecii s-au multumit cu doar 450,3 milioane lei pentru cele 29 de luni de lucrari.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.