Dinamo s-a razbunat cu varf si indesat pe "minerii" din Targu Jiu, dupa ce acestia au indraznit sa-i elimine din Cupa Romaniei. "Cainii rosii" s-au impus pe terenul Pandurilor cu scorul de 3-0, chiar daca nu au facut un joc foarte convingator

Partida cu liderul la zi al campionatului a umplut pana la refuz stadionul din Valea Jiului, aproape 10.000 de spectatori luand cu asalt arena, in speranta ca vor vedea pe viu o victorie in fata bucurestenilor. Chiar daca au inceput mai bine partida, cei de la Pandurii nu au reusit sa gaseasca drumul spre deschiderea scorului.

Din pacate pentru fanii din tribune, in minutul 29 al partidei, atacantul Ionel Danciulescu l-a executat pe portarul Adnan Guso cu un sut de la 12 metri. Gorjenii nu s-au lasat intimidati de reusita dinamovistilor si au continuat sa preseze la poarta lui Gaev, ratand prin Vranjikovic, in minutul 31, si prin Dragomir, in minutul 37. Chiar daca eforturile elevilor lui Eugen Neagoe au reaprins speranta in randul sustinatorilor din tribune, cei care au marcat au fost tot dinamovistii, prin acelasi Danciulescu, in prelungirile primei reprize, cand atacantul a sutat dintr-o bucata, iar Guso, desi a atins mingea, a fost nevoit sa o scoata din plasa portii sale.

In al doilea act, alb-rosii s-au multumit sa conserve rezultatul, iar in cazul "minerilor" - chiar daca au fortat marcarea unui gol care sa-i readuca in joc - lipsa de luciditate, dar si de experienta, si-a spus cuvantul. Lovitura de gratie a venit din partea celuilalt atacant dinamovist, Ionel Ganea, scapat din marcajul lui Alin Rus, reusind sa plaseze mingea pe langa portarul gorjean. La 3-0 meciul parea terminat, iar Dinamo a incheiat evolutiile din campionatul intern, din acest an, cu o noua victorie, care ii mentine la o distanta linistitoare fata de rivalele Steaua si Rapid.

La finalul meciului, antrenorul Pandurilor, Eugen Neagoe, s-a declarat dezamagit de diferenta prea mare de pe tabela de marcaj, insa a recunoscut ca victoria liderului din Liga I este una meritata. "Scorul nu reflecta realitatea din teren. Dinamo a marcat din sclipirea unui jucator. Din pacate, la fotbal se mai intampla si altfel de lucruri. Victoria este una meritata pentru Dinamo, care a demonstrat ca este o echipa valoroasa si de aceea se afla pe primul loc", a declarat Neagoe.

De cealalta parte, antrenorul "cainilor", Mircea Rednic, era extrem de multumit de modul in care echipa s-a a terminat prima parte a sezonului 2006-2007. "Puriul" a fost de acord cu tehnicianul Pandurilor si a precizat ca diferenta de pe tabela de marcaj a fost totusi una prea mare fata de modul in care au decurs ostilitatile in teren. "Poate scorul este prea sever pentru felul in care s-a jucat. M-am temut foarte mult de acest meci. Ma bucur ca am terminat cu bine acest an", a declarat Mircea Rednic la finalul partidei din Valea Jiului.

In urma unui parcurs excelent in aceasta toamna, Dinamo conduce autoritar in campionatul Romaniei, iar daca in primavara evolutiile alb-rosilor vor fi asemanatoare, este greu de crezut ca Steaua sau Rapid mai poate face ceva pentru a "fura" titlul din acest sezon. Formatia din stefan cel Mare poseda cel mai bun atac din tara, avand 41 de goluri marcate in cele 19 etape, dintre care 31 au fost marcate de trio-ul Niculescu-Danciulescu-Ganea. Conducatorii din stefan cel Mare ar trebui sa se gandeasca de doua ori inainte de a da drumul vreunui jucator, deoarece Mircea Rednic a reusit sa formeze o echipa foarte puternica si care ar putea sa realizeze performante remarcabile in "primavara europeana".

Ultima partida oficiala pentru Dinamo in acest an va avea loc joi, in Anglia, unde "cainii" vor da piept cu Tottenham, in ultima etapa a grupei B din Cupa UEFA.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.