Gruparea engleza FC Liverpool ar putea fi preluata cu 370 de milioane de euro de miliardarul american George Gillett, care a promis ca in afara acestei sume va mai cheltui 148 de milioane de euro (datorii) si alte 296 de milioane de euro pentru un nou stadion cu o capacitate de 60.000 de locuri in Stanley Park, informeaza News of the World. In cazul in care oferta lui Gillett va fi acceptata, americanul va deveni al saselea investitor strain din "Premier League", dupa Eggert Magnusson (West Ham), Randy Lerner (Aston Villa), Malcolm Glazer (Manchester United), Roman Abramovici (Chelsea) si Alexandre Gaydamak (Portsmouth). "Se pare ca afacerea va fi incheiata in curind si Gillett este favorit", a declarat o sursa din cadrul clubului din Liverpool.

Presedintele David Moores, si directorul executiv, Rick Parry, au discutat cu Gillett recent, la Montreal. George Gillett a investit de-a lungul timpului in sportul american. In 2001 a cumparat clubul de hochei pe gheata Montreal Canadians, dupa ce tentativele de a achizitiona team-urile Colorado Avalanche si Florida Panthers au esuat. Gillett a fost coproprietar al echipei Miami Dolphins din NFL si al echipei de baschet Harlem Globetrotters. Gillett, in virsta de 68 de ani, este proprietarul a sase statiuni de schi si are mai multe terenuri de golf. FC Liverpool mai este dorit de investitori din Dubai si de milionarul irlandez John Miskelly.


Despre autor:

Sursa: 7plus.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.