Timp de 17 ani trupa din Stefan cel Mare nu a reusit sa treaca din sezonul de toamna in cel de primavara al cupelor europene. Istoria s-a reinnodat aseara, dupa ce “ciinii” au invins cu 2-1 pe Bayer Leverkusen

Impresari al marilor cluburi europene au sosit aseara la Bucuresti, pentru a-l urmari pe Radu Stefan, peste zece mii de spectatori au mers pe stadionul Dinamo, pentru a asista pe viu la calificarea echipei favorite in primavara europeana dupa o asteptare de 17 ani.

Primul se face vinovat de deschiderea scorului de catre oaspetii de la Bayer Leverkusen, la jumatatea primei reprize, insa publicul a primit rasplata asteptata, "ciinii" asigurindu-se ca vor juca in saisprezecimile de finala, desi mai au de jucat un meci in grupa B a Cupei UEFA. Aceasta situatie a fost posibila gratie victoriei cu 2-1 obtinute de Dinamo in fata lui Bayer Leverkusen, cele sapte puncte adunate de "alb-rosii" facind ca acestia sa fie imposibil de ajuns de catre urmaritori.

Dealtfel, in urma meciurilor de aseara se stie deja numele uneia dintre eliminate, FC Bruges (a pierdut cu 1-2 la Istanbul), meciul de peste doua saptamini, dintre Bayer Leverkusen si Besiktas fiind finala care va da a treia calificata din grupa B. Aseara, elevii lui Mircea Rednic au inceput curajos, iar nemtii au raspuns jucind la intimidare, insa pina la marcarea primului gol nici una dintre formatii nu a avut vreo ocazie. Era minutul 22 si Serghei Barbarez a centrat puternic in careul nostru, Radu Stefan a ratat interventia si abia daca a atins mingea, in timp ce portarul Gaev pazea bara din stinga, total deconectat de la joc. In aceste conditii, balonul s-a strecurat neverosimil de nestingherit in plasa, moment dupa care jocul lui Dinamo s-a deteriorat grav, golul lui Claudiu Niculescu venind oarecum cu noroc, un sfert de ora mai tirziu.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.