Apropierea sfarsitului de an inseamna o serie de bilanturi, topuri, ierarhii. Revista “Forbes” a alcatuit si un clasament al sportivilor care au castigat cei mai multi bani in perioada iunie 2005-iunie 2006.

Pe primul loc, se situeaza jucatorul american de golf Tiger Woods, care a obtinut in numai un an spectaculoasa suma de 90 de milioane de dolari. Iar daca ne gandim ca Woods are in fata inca multi ani de activitate, ne putem imagina ca va deveni primul miliardar din lumea sportului international.

Locul al doilea in topul "Forbes" este ocupat de pilotul german de Formula 1 Michael Schumacher, care si-a marit contul cu 58 de milioane de dolari, in 12 luni. "Schumi" s-a retras insa de curand din activitate - desi se zvoneste ca nu definitiv, totusi!- ceea ce va insemna ca va pierde…cursa milionarilor, in scurt timp.

Pozitia a treia ii revine, surprinzator, poate, unui sportiv care si-a incheiat de mult cariera: legendarul boxer Muhammad Ali, suferind de Parkinson. In ciuda acestei boli, ca si a despartirii sale de ring, fostul Cassius Clay a cistigat 50 de milioane de dolari in intervalul analizat, din vanzarea imaginii si numelui sau, plus inca cinci milioane din alte surse de venit. Imediat langa "podium" il gasim pe Michael "Air" Jordan, baschetbalistul care s-a convertit in 2003 la golf, continuand sa fie unul dintre cei mai populari sportivi de peste ocean. Acesta este si motivul pentru care a ramas imaginea firmei de echipament sportiv Nike, "slujba" pentru care a primit 32 de milioane de dolari.

Din spate Jordan vine tare - ca doar e motociclist!- italianul Valentino Rossi, baiat strangator, care a pus ban pe ban, ajungand la 30 de milioane de dolari (locul al opulea). Si autobiografia sa s-a vandut ca painea calda si nu e de mirare ca ai sai compatrioti l-ar vedea urcand intr-un bolid Ferrari, cat de curand. Dintre fotbalisti, cel mai bine plasat (pozitia a 12-a) este, fireste, David Beckham, in ciuda faptului ca face tusa la real Madrid si ca a si renuntat la banderola de capitan al nationalei engleze. Dar banii din contractul cu spaniolii, la care se adauga sumele frumusele incasate din publicitate - Adidas, Gilette etc- dar si propria linie de cosmetice i-au imbogatit contul cu 27 de milioane de dolari. Nu s-ar zice ca Victoria are de ce sa stranga cureaua…


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.