Unul dintre cele mai faimoase stadioane din lume, arena londoneza Wembley, se afla in plin proces de renovare, scrie "Daily Mirror". Sub denumirea de "British Empire Stadium", arena a fost construita in 1924, cu 750.000 de lire sterline, iar in 2003 si-a inchis portile pentru a fi refacuta din temelii, bugetul alocat fiind de 1 miliard de euro. Un purtator de cuvint al federatiei engleze a afirmat ca, in prezent, muncitorii fac ultimele retusuri, iar noua arena Wembley va fi deschisa cel tirziu in mai 2007, astfel incit finala Cupei Angliei, programata pe 13 mai, sa poata avea loc pe luxoasa baza sportiva. 90.000 de locuri, 22.161 tone de otel, 2.618 toalete, 688 bufete, 98 bucatarii, o loja si un WC regal, toate acestea vor exista in ultramodernul stadion.

Pina la loja regala sint 107 trepte acoperite deja cu un covor gri, pe care printii William si Harry "il vor calca in picioare". Cele patru vestiare sint dotate cu aparatura de lux, printre care si multe uscatoare de par, pentru ca jucatorii sa arate cit mai bine pentru interviurile de dupa meci. Arena poseda si 21 de loje VIP, cu vibromasaj si multe alte utilitati. Doua dintre acestea au fost deja cumparate de patronul echipei Chelsea Londra, Roman Abramovici, si de fostul capitan al nationalei Angliei, David Beckham.


Despre autor:

Sursa: 7plus.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.