Lyon a invins la Kiev (3-0) si a devenit prima echipa franceza care se impune in capitala Ucrainei in cea mai importanta competitie europeana a cluburilor. Jucatorii lui Gerard Houllier au avut nevoie de mai putin de o repriza pentru a spulbera iluziile gazdelor, care nu au contat pe Florin Cernat. Brazilianul Juninho a reusit primul sau gol in aceasta editie a Ligii Campionilor

Lyon continua impasibil pe doua fronturi, campionat si Liga. Realist vorbind, de vreme ce pierdusera la scor in fata Stelei tot pe teren propriu, ucrainenii nu aveau argumente suficient de solide pentru a-i incurca pe francezi. Si totusi, poate ca istoria partidei de la Kiev s-ar fi scris altfel daca golul marcat de Rebrov (16) n-ar fi fost anulat, corect, pentru ofsaid. Scapati teferi din iuresul de start al gazdelor, lyonezii au echilibrat partida si au rupt-o cu o lovitura de baros.

Mai exact, cu o lovitura libera de la 25 de metri transformata impecabil, ca de obicei, de Juninho (31), care a razbunat astfel un fault grosolan asupra colegului sau Malouda. Sapte minute mai tirziu, Kallstrom a risipit orice umbra de indoiala asupra invingatoarei. Cu o preluare de efect in margine, suedezul si-a eliminat dintr-un foc doi adversari si a patruns nestingherit in careu, acolo unde Lutsenko astepta resemnat sa fie executat (38).

Oaspetii au mentinut acelasi ritm si dupa pauza, cu rezultate similare. Nu trecusera decit cinci minute de la reluare si Malouda (50) isi trecea numele pe lista marcatorilor, dupa un corner executat de Juninho, cel mai bun om al lui Lyon. Iar portarul Vercoutre a aratat ca pe banca francezilor exista oricind solutii de inlocuire a vedetelor din unsprezecele standard. Rezerva accidentatului Coupet a salvat miraculos din fata lui Yussuf, care si-a vazut naruite sperantele de a marca golul de onoare pentru Dinamo (59).

Impresionat de Lobanovski

Gerard Houllier, antrenorul lui Lyon, l-a omagiat pe fostul mare antrenor al lui Dinamo Kiev, Valeri Lobanovski. "Eu am sansa sa fiu inca in viata; din pacate, el nu a avut-o", a declarat tehnicianul francez despre Lobanovski, care a murit in urma cu patru ani. Ca si antrenorul ucrainean, Houllier sufera de o afectiune a inimii. "Lobanovski face parte dintre marii oameni de fotbal, pentru ca a adus ceva nou in acest joc. A improvizat permanent si a fost un vizionar al acestui sport", a declarat Gerard Houllier.

Fred, dorit de Inter

Media italiana sustine ca internationalul brazilian din atacul lui Olympique Lyon a devenit o tinta pentru Inter Milano, echipa ai carei oficiali s-au saturat sa-i mai acorde credit lui Adriano. "Cedarea lui Adriano, de care sint interesate Real Madrid si Corinthians, ar putea aduce nerazzurrilor 25-30 milioane de euro, bani cu care se intentioneaza aducerea lui Fred la Milano", scrie site-ul calciomercatoweb.it. Adriano se afla in relatii reci cu sefii si cu antrenorul lui Inter, care i-au reprosat lipsa de eficacitate din ultima vreme.

Contestati acasa

Victoria obtinuta de Lyon in deby-ul cu Saint Etienne (2-1), a fost pusa sub semnul intrebarii de invinsi, care au contestat la Liga franceza dreptul de joc al fundasului lyonez Clerc. Potrivit reclamatiei, Clerc n-ar fi trebuit sa fie trecut pe foaia meciului, pentru ca ar fi avut de ispasit o etapa de suspendare.

Speriati de Miss Europa

Francezii au impartit la Kiev acelasi hotel cu participantele la concursul Miss Europa, care se va desfasura pe 27 octombrie, in capitala Ucrainei. "Antrenorul ne-a spus sa ne pregatim pentru meci, dar nu ne este usor. Sint tot felul de fete dragute pe aici. Eu am preferat sa ramin in camera, decit sa ies pe holul hotelului", a declarat fundasul Abidal. Lyon nu are amintiri prea placute de la intilnirile cu participantele la concursurile de frumusete: in sezonul 1999-2000, Lyon a fost eliminata din preliminariile Ligii de slovenii de la NK Maribor, in conditiile in care a impartit hotelul cu Miss Slovenia.


Despre autor:

Sursa: Cotidianul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.