Raul & Com vor fi paziti de 75 de agenti speciali

Patru zile! Atat au mai ramas pana la meciul vietii pe care Steaua il va disputa in compania "galacticilor" de la Real Madrid, in etapa a 3-a a Ligii Campionilor. Patru zile in care, desi mai au de jucat cate un meci in campionat, cu CFR Cluj (aseara) si, respectiv, cu Getafe (astazi), atat campioana Romaniei cat si vicecampioana Spaniei au intrat deja in febra duelului direct de marti seara.

Plecand de la acest subiect, interesant de retinut ca, dincolo de miza uriasa existenta in Grupa E - cu liderul Lyon (6 p), Real, Steaua (ambele cu 4 p) si Dinamo Kiev (1 p) intr-o disputa acerba pentru cele doua locuri accesibile in primavara europeana - madrilenii sosesc asadar duminica la Bucuresti cu intreg arsenalul de lupta. Asa se face ca, pe langa avionul personal, bucataria proprie ori "munitia" constand in consoartele lor, "galacticii" vor pogori in Capitala Romaniei cu nu mai putin de 75 de agenti speciali!

Care, mai ceva ca Mosadul, au misiunea de a-i pazi strasnic pe Raul, Beckham, Van Nistelrooy, Roberto Carlos, Reyes si celelalte vedete de 24 de carate ale lui Fabio Capello. De altfel, este de la sine inteles ca, protejati pe parcursul sederii in Bucuresti chiar mai bine decat un presedinte de stat, romanilor nu le va ramane decat sa-i priveasca pe redutabilii madrileni de la distanta sau, mai bine zis, din tribunele stadionului Ghencea (cei mai norocosi) ori din fata televizorului. Toate acestea in conditiile in care, amintind in treacat si de rugaciunile indreptate spre Cer - tocmai de pe Muntele Athos - de patronul Gigi Becali, intreaga suflare "ros-albastra" viseaza la o victorie a Stelei impotriva marelui Real.

Radoi, spectatorul din tribuna

Sigur ca l-am fi dorit cu totii in teren la meciul de marti, insa, este clar, capitanul Stelei - operat pe 27 iulie la genunchiul drept - nu isi va putea sustine colegii in confruntarea cu madrilenii decat din tribuna. "Sunt nevoit sa continui programul de recuperare inca cinci saptamani. Medicii de la Bologna n-au prea vrut sa vin in tara, insa le-am spus ca nu mai rezist sa nu fiu alaturi de colegii mei in meciul de marti, promitandu-le in acelasi timp ca voi respecta intocmai programul de pregatire de acolo", a declarat Mirel Radoi dupa antrenamentul echipei de joi seara, cand a fost vazut alergand usor impreuna cu un alt accidentat, Mihaita Nesu.

"Ne bucuram de prezenta lui Mirel la antrenamente, dar vom fi si mai fericiti cand il vom vedea jucand", a spus si antrenorul Cosmin Olaroiu, constient ca Radoi are doar 30% sanse de a evolua pana si in returul cu Real Madrid (programat pe 1 noiembrie, pe "Santiago Bernabeu", in etapa a 4-a a Ligii), daramite marti. "N-are rost sa riste. A stat doua luni si-ar fi pacat sa forteze acum, intr-o repriza sau intr-un meci", a completat Olaroiu, care anticipeaza revenirea pe teren a capitanului stelist in partida (penultima a grupei E) cu Dinamo Kiev, de pe 6 decembrie, din Ghencea.

Un "lancier" isi pariaza salariul pe victoria Stelei cu Real

Fara indoiala, unul dintre fotbalistii care acum regreta despartirea de Steaua este George Ogararu. Se stie, transferat in vara la Ajax Amsterdam, reputatul fundas dreapta si-a dorit enorm sa evolueze in Liga Campionilor, numai ca, iata, destinul i-a jucat feste, in sensul ca echipa "lancierilor" a iesit de la "masa bogatilor" (eliminata fiind de FC Copenhaga, in turul III preliminar), iar cea a "ros-albastrilor" a acces acolo.

"Mi-am dorit din totdeauna sa joc in Liga, insa…n-a fost sa fie. Daca stiam ca Steaua ajunge in cea mai galonata competitie, iar Ajax iese, cu siguranta as fi ramas in Ghencea. Oricum, regretele sunt tardive. Cert este ca sunt cu sufletul alaturi de fosta mea echipa si am convingerea ca va invinge pe Real Madrid. De altfel, cred ca baietii vor face o partida mare marti si sunt chiar dispus sa pariez cu salariul meu pe un an (n.r. 600.000 de euro) ca Steaua va trece de galactici", a declarat Ogararu, care, daca va miza pe respectiva suma si pe victoria fostei grupari contra "galacticilor", are sansa de a se imbogati cu vreo doua milioane de euro.

Revine Beckham la nationala Angliei?

Unul dintre consilierii selectionerului englez Steve McClaren a anuntat ca este posibil ca David Beckham sa revina in echipa nationala a Angliei. "Daca va fi intr-o forma exceptionala, ar putea ca selectionarea sa sa vina de la sine. Steve nu se gandeste decat la binele Angliei", a declarat postului BBC Max Clifford, consilierul selectionerului in relatiile cu mass-media. "Personal, eu nu cred ca daca Beckham ar fi jucat la Zagreb, ar fi fost vreo diferenta. Insa sunt sigur ca multi ziaristi cred asta", a adaugat Clifford, mentionand ca evolutia lui David Beckham la Cupa Mondiala din Germania a fost dezamagitoare si ca scoaterea sa din lotul nationalei Angliei i-a permis lui McClaren sa-si impuna autoritatea in vestiar.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.