Oficialii si jucatorii rapidisti s-au declarat la unison nemultumiti de prestatia arbitrului Salomir din meciul cu Steaua. Giulestenii considera ca rezultatul intilnirii a fost influent at de greselile de arbitraj, invocind neacordarea unui penalty la un hent in careu al lui Goian, neacordarea unui al doilea cartonas galben lui Lovin si anularea unui gol al lui Buga, perfect valabil.

Foarte vehement, George Copos a cerut ieri, printr-un comunicat adresat lui Mircea Sandu, destituirea intregii conduceri a CCA."Va solicit imperios reconsiderarea intregii activitati legate de arbitrajul rom
"Daca nu aveti solutii la indemina, lasati totul pe seama managerilor sau a arbitrilor straini, pe care macar nu-i suspecteaza nimeni". Patronul alb-visiniilor este convins ca lupta pentru un loc in Liga se duce si cu arme neortodoxe, precum influentarea arbitrilor.

Acesta nu este dispus sa tolereze actuala conducere a CCA si avertizeaza ca nu va permite ca „investitiile facute la Rapid - asemanatoare cu cele ale altor oameni implicati la Cluj sau Pitesti - sa fie batjocorite". Atacul impotriva CCA a fost sustinut si de presedintele clujenilor, Iuliu Muresan, care a intrat ieri in audienta la Mircea Sandu:

"Arbitrajul este mult sub nivelul fotbalului rom
"Ca inainte de '89!"

Porumboiu spune ca Dinamo si Steaua au arbitri de casa Adrian Porumboiu s-a lansat intr-un atac foarte dur la adresa arbitrajului dupa meciul pe care echipa sa l-a pierdut in fata lui Dinamo. Initial, el l-a criticat doar pe Tiberiu Lajos, cel care a condus partida, iar apoi a vorbit despre nivelurile mai inalte ale arbitrajului.

"S-a revenit la metodele de dinainte de '89, cind Steaua si Dinamo aveau arbitri de casa". Porumboiu a explicat apoi cum se fac promovarile in corpul de arbitri: "Este o casta inchisa, in care nu intri decit daca esti pila cuiva sau din greseala. Nu se doreste promovarea de arbitri tineri, de valoare, se promoveaza doar fii sau nepoti! E un ritual. Intii il fac arbitru, pe urma observator, pe urma membru CCA. Cel mai bun exemplu de produs al CCA este Balaj".

Omul de afaceri a continuat: "In Rom
E bulversat!

Sport Total: Si in aceasta etapa au fost foarte multe arbitraje contestate.

Gheorghe Constantin: Este adevarat. Sint bulversat de ceea ce se intimpla in aceste zile. Sint foarte multi arbitri contestati si toata lumea da vina pe conducerea Comisiei Centrale a Arbitrilor.

Rapidul acuza ca Salomir a viciat rezultatul derby-ului. Sinteti de acord?

Pot sa va confirm ca centralul Salomir a luat o nota sub sapte. De fapt, sint mai multi arbitri care nu au primit note de trecere, dar pe ceilalti nu pot sa-i spun deocamdata.

Corpodean va arbitra la centru derby-ul Dinamo - Steaua?

Este una dintre variante. Nu pot sa va confirm deoc a m d a t a . Delegarile p e n t r u etapa a opta erau facute, dar au aparut aceste note proaste si a trebuit sa schimbam putin arbitrii. Asadar, este posibil ca si centralul meciului Dinamo - Steaua sa fie schimbat.

Cum comentati faptul ca patronul Rapidului, George Copos, a trimis o scrisoare deschisa in care va cere demisia?

Este problema dinsului. Astfel de contestari au devenit atit de dese, incit nu mi s-a parut ceva iesit din comun.

Va ramine tragerea la sorti metoda prin care vor fi delegati centralii?

Nu. Tragerea la sorti a fost o idee buna, dar fiecare a interpretat-o asa cum a vrut. Indiferent de metoda pe care o vom folosi, tot conducerea CCA va fi trasa la raspundere.

Corpodean la derby?

Centralul Sorin Corpodean are mari sanse sa arbitreze derby-ul etapei a opta, Dinamo - Steaua. El a fost ales prin tragerea la sorti de la sfirsitul saptaminii, atunci cind au fost hotarite brigazile pentru etapa trecuta. Surse federale sustin ca ,,fluierasul" din Alba Iulia este principala optiune pentru meciul de miine, existind insa si posibilitatea ca acesta sa fie schimbat in ultima clipa.

Corpodean este unul dintre arbitrii apreciati de UEFA, el fiind delegat la meciul Franta - Insulele Feroe din preliminariile Campionatului European din 2008. Presedintele CCA, Gheorghe Constantin, va face public miine numele arbitrului care va oficia la centru duelul granzilor Dinamo - Steaua.