Georgi Asparuhov din Sofia este arena pe care Dinamo poate obtine biletele pentru grupele Cupei UEFA, daca va trece astazi de Beitar. Insa Stadionul lui Levski, care poarta numele unui legendar atacant al sofiotilor, nu a fost niciodata o gazda primitoare pentru ciinii rosii. Din trei meciuri disputate pe aceasta arena, dinamovistii au doua infringeri si o remiza. Prima partida dateaza din sezonul 1981-1982 al Cupei UEFA.

In primul tur, Lesvki s-a impus cu 2-1, bucurestenii calificindu-se gratie victoriei cu 3-0 de pe teren propriu. In stagiunea 1995-1996 a aceleiasi competitii, Dinamo mergea pe Georgi Asparuhov pentru a recupera infringerea de la Bucuresti, unde pierduse in fata lui Levski Sofia cu 0-1.

A reusit, trimitind meciul in prelungiri, dar bulgarii au egalat si s-au calificat. Ultima deplasare pe stadionul lui Levski a avut loc chiar stagiunea precedenta. Fotbalistii antrenati atunci de Ioan Andone au pierdut atunci la limita, 0-1, golul bulgarilor fiind marcat in ultimele secunde ale meciului.

ELIAS BUCURICA (liderul PCH):" Israelienii nu vor reusi sa ne intimideze. Vom intra pe stadion in orice conditii, pentru ca echipa are nevoie de sustinerea noastra. Speram sa nu fim provocati la final de bulgari."

REMEMBER
Cupa UEFA 1981-1982
Levski - DINAMO 2-1
Cupa UEFA 1995-1996
Levski - DINAMO 1-1
Cupa UEFA 2005-2006
Levski - DINAMO 1-0


Despre autor:

Sursa: Cotidianul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.