Clubul englez de fotbal Aston Villa a fost cumparat de un miliardar american, Randolph Lerner, care prin intermediul societatii sale, RAL, va plati suma de 62,6 milioane de lire sterline (93 milioane de euro) pentru preluarea gruparii de pe Villa Park.

Consiliul de Administratie al clubului din Birmingham a precizat ca a recomandat, in unanimitate, actionarilor sa accepte aceasta oferta, considerata justa si rezonabila.

Noul proprietar al clubului englez, care patroneaza si echipa de fotbal american Cleveland Browns, si-a exprimat in mod public bucuria ca a reusit achizitionarea unei grupari care se va lupta la cel mai inalt nivel atat in Premier League, cat si in competitiile europene. Lerner este al doilea miliardar din Statele Unite, proprietar al unui club din Liga profesionista de fotbal american (NFL), care preia un club din prima divizie engleza. In 2005, Malcolm Glazer, patronul echipei Tampa Bay Buccaneers, a reusit sa devina proprietarul clubului Manchester United, starnind un val de proteste in randul fanilor acestei grupari. Daca suporterii lui United au scandat impotriva lui Glazer, nu acelasi lucru se poate spune despre atitudinea sustinatorilor din Birmingham, care sunt dezamagiti de investitiile facute in ultima perioada de fostul detinator al gruparii Aston Villa, Douglas Ellis.

Randolph Lerner are o avere estimata la 1,9 miliarde de dolari si a achizitionat 56,85 procente din actiunile clubului din Birmingham. Miliardarul american a ajutat echipa din NFL, Cleveland Browns, sa devina una dintre cele mai puternice ale Americii de Nord, de la cumpararea acesteia, in anul 1998.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.