In Turul Frantei 2006 au fost efectuate doar 160 de controale, iar sansele ca un sportiv din caravana sa fie testat au fost de doar 4%

De aproape zece ani se clameaza la nivel global, in preajma fiecarei competitii sportive majore, declansarea unei lupte fara precedent impotriva dopajului. In realitate, dracul nu este chiar atit de negru pentru cei care apeleaza la substante interzise, nici macar in ciclism, sportul care a declansat isteria antidoping in 1998, o data cu afacerea Festina. Marturie a superficialitatii actiunilor efective impotriva dopajului stau declaratiile lui Eusebio Unzue, directorul sportiv al echipei Caisse d’Epargne-Iles Baleares, la care este legitimat Oscar Pereiro Sio, probabilul cistigator al Turului Frantei 2006.

Unzue a declarat ca inainte de startul Marii Bucle au fost efectuate 350 de teste, la care Jan Ullrich, Ivan Basso si Francisco Mancebo nu au fost depistati pozitiv, ei neparticipind la Tur din cauza faptului ca numele lor figurau pe lista medicului Eufemiano Fuentes.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.