Jucatorii Guillermo Coria (Argentina), numarul 33 ATP, si Carlos Moya (Spania), pozitia a 48-a ATP, ar putea participa la turneul de tenis BCR Open Romania, ce se va desfasura in perioada 11-17 septembrie 2006, au anuntat, luni, in cadrul unei conferinte de presa, organizatorii competitiei.
"Cei inscrisi ne asigura un tablou foarte puternic in frunte cu Coria si Moya. Coria nu imi amintesc sa fi fost in Romania, in timp ce Moya a mai fost pentru ca era cu Raluca Sandu, acum o sa vina fara ea", a declarat, unul dintre organizatorii turneului, Bogdan Enoiu.

Bogdan Enoiu a precizat ca unul dintre wild-carduri ii va fi acordat tenisman-ului roman Victor Hanescu, in cazul in care acesta isi va reveni dupa accidentarea de la spate, care l-a impiedicat sa evolueze in acest an.

"Un alt wild-card va fi acordat celui mai bine clasat jucator roman in turneele futures Ion Tiriac, dintre Victor Ionita, Dacian Craciun si Victor Crivoi, iar al treilea wild-card o sa il acordam unui jucator din primii 20. Momentan ne aflam in negocieri cu Nikolai Davidenko si cu David Ferrer. M-as fi bucurat sa il aducem pe Fabrice Santoro, un jucator care se afla la apusul carierei, dar care este complet. Va fi foarte greu pentru el sa treaca de la cimentul de la US Open la zgura intr-un timp atit de scurt. Speram sa aducem un jucator din primii 20, dar care sa nu fie prins dopat dupa citeva luni", a spus Enoiu, facind referire la argentinianul Mariano Puerta, depistat pozitiv la citeva luni dupa ce a evoluat la editia trecuta a turneului de la Bucuresti.

Enoiu a precizat ca jucatorul Andrei Pavel s-a inscris deja, dupa ce anul trecut a fost beneficiarul unui wild-card deoarece uitase sa se inscrie la turneul bucurestean. "Andrei Pavel, care anul trecut a uitat sa se inscrie, m-a sunat de acum trei saptamini si m-a anuntat ca a facut-o. Este una din ultimele sanse ale lui Pavel ca sa cistige turneul. Comunicarea va fi centrata pe Pavel. Nu vreau sa punem presiune asupra lui, insa speram sa nu se mai opreasca in semifinale", a spus Enoiu.

Bogdan Enoiu a menționat că a primit o cerere din partea jucătorului argentinian Guillermo Canas pentru a participa la turneul bucureștean, dar l-a refuzat pe motiv că a fost depistat pozitiv cu un diuretic in februarie 2005, in timpul turneului de la Acapulco. Canas a fost suspendat pentru doi ani, dar TAS a decis reducerea pedepsei la 15 luni. Suspendarea a inceput la 11 iunie 2005 și expiră la 10 septembrie 2006.

Lista celor 23 de jucatori acceptati pe tabloul principal al BCR Open Romania, ce se va desfasura, in perioada 11 - 18 septembrie, la Arenele BNR din Bucuresti si dotat cu premii in valoare totala de 380.000 de dolari, este urmatoarea:

Nicolas Almagro (Spania), Guillermo Coria (Argentina), Richard Gasquet (Franta), Simon Greul (Germania), Luis Horna (Peru), Philipp Kohlschreiber (Germania), Alberto Martin (Spania), Paul-Henri Mathieu (Franta), Florian Mayer (Austria), Jurgen Melzer (Austria), Juan Monaco (Argentina), Carlos Moya (Spania), Boris Pashanski (Serbia), Andrei Pavel (Romania), Ruben Ramirez Hidalgo (Spania), Christophe Rochus (Belgia), Davide Sanguinetti (Italia), Gilles Simon (Franta), Dmitri Tursunov (Rusia), Martin Verkerk (Olanda), Filippo Volandri (Italia), Mihail Iujnii (Rusia) si cistigatorul ultimei editii a turneului, Florent Serra (Franta).

Printre jucatorii care s-au inscris pentru calificarile pe tabloul principal se numara Potito Starace (Italia), Nicolas Lapentti (Ecuador), Albert Montanes (Spania), Alexander Waske (Germania), Olivier Patience (Franta), Stefan Koubek (Austria), Ivo Minar (Cehia), Andreas Vinciguerra (Suedia), Florin Mergea (Romania) si Irakli Labadze (Georgia).

Enoiu a mentionat ca aceasta va fi penultima editie ce se va organiza la Bucuresti, urmind ca locul de desfasurare sa fie mutat la Mamaia. "Va fi penultima editie ce se va desfasura la Bucuresti, dar nu si in Romania. Este posibil sa-l mutam ca perioada, astfel incit sa se suprapuna cu turneul de la Kitzbuhel, in perioada 22-30 iulie. Incepind cu 2008 ne gindim foarte serios sa aducem turneul la Mamaia. Exista 2.000 de locuri in tribune si vom aduce unele mobile pina la 5.000", a completat Enoiu.